Nordian Capital doet Group of Butchers nu wel van de hand aan Equistone

Midmarket-private-investeerder Equistone Partners Europe heeft Group of Butchers grotendeels ingelijfd van Nordian Capital. Een dealsom voor het meerderheidsbelang is niet prijsgegeven.

Eerder dit jaar strandde een poging om Group of Butchers te verkopen aan Equistone, dat werkt vanuit zes kantoren in vier landen met 37 investment professionals. Ditmaal is het wel raak met de verkoop aan de private-equitypartij, waarmee Nordian vaker heeft gedaan. De overname door Equistone, een voormalige private-equitytak van het Britse Barclays, moet nog wel goed gekeurd worden door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Nick Visser, gedeeld CEO van Group of Butchers, is vol lof over de samenwerking met Nordian en de groeispurt die het vleesbedrijf onder de private-equitypartij heeft gemaakt. Wilbert Wolfs, de andere leidinggevende van de Tilburgse onderneming, kijkt tevens met goede verwachtingen vooruit naar de nieuwe partnership met Equistone. Group of Butchers heeft momenteel zo’n 350 werknemers in dienst en opereert vanuit slagerijen in Nederland en België. De in 1997 opgerichte vleesverwerker heeft in drie jaar tijd reeds vijf acquisities achter de rug en kent mede daardoor een omzet van 125 miljoen euro. Afgelopen mei nam het nog worstenonderneming De Roller over.

De Duitsers Dr. Marc Arens and Maximilian Göppert, werkzaam op het kantoor in München, leidden de transactie voor Equistone. Ze kregen advies van PwC (commerciële due diligence), Deloitte (financiele due diligence), KPMG (tax due diligence), HuZ (operationale due diligence), Alantra (debt advisory), and Allen & Overy (legal & legal due diligence).

Gerelateerde artikelen