Nominatie Best Small Cap: Syncom en Mercachem

Het Gilde Healthcare Services lower mid market PE-fonds heeft een meerderheidsbelang verworven in Syncom, een leidende partij op het gebied van drug discovery services. Deze pitch is ingezonden door Gilde Healthcare.

Beschrijving van de deal

Tijdens de transactie met Syncom heeft Gilde Healthcare een bedrijf met vergelijkbare dienstenaanbod benaderd: Mercachem. Na overeenstemming met Mercachem is deze transactie parallel opgestart aan de Syncom transactie. Uiteindelijk heeft Gilde Healthcare samen met PGGM als co-investeerder een meerderheidsbelang in beide bedrijven verworden en beide bedrijven samengevoegd tot een organisatie een een gezamenlijke directie en meerdere locaties. De samenvoeging van beide partijen heeft geleid tot nu een van de grootste aanbieders van Drug Discovery services in Europa met klanten wereldwijd.

Datum van de deal

28 augustus 2017 – Bekijk deze deal in de database

Waarom is dit de beste Small Cap Deal?

Actief in een zeer aantrekkelijk segment met een hard groeiende en gefragmenteerde markt

– Een complexe transactie met 2 deals in parallel, met daarbij een co-investeerder in een tijdsbestek van een paar maanden succesvol afgerond

– We hebben door de fusie van Syncom en Mercachem een leidende partij in Europe gebouwd die top 20 pharma bedrijven wereldwijd bedient bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen

– Het gefuseerde bedrijf dienst als een buy & build platform voor verdere wereldwijde groei

– Het bedrijf levert zeer hoogwaardige diensten met 300 werknemers waarvan meer dan de helft gepromoveerd is

– Het profiel van dit bedrijf past zeer goed bij Gilde Healthcare Services als gespecialiseerde investeerder in zorgbedrijven

Wat onderscheidt deze deal van andere Small Cap Deals?

Door de fusie onder leiding van Gilde Healthcare is een Europese marktleider ontstaan die wereldwijd hoogwaardige diensten levert aan alle grote farmabedrijven. Deze scope is uniek voor een Nederlands small cap bedrijf. Daarnaast is de complexiteit van de transactie ook onderscheidend ten opzichte van andere transacties van deze omvang.

Wat was het meest uitdagende component van de deal?

De complexiteit van de transactie in een kort tijdsbestek.

 

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Best Small Cap Deal 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Waar grote deals vaak ontstaan uit een koker van juridisch dichtgetimmerde documenten, een krijgsmacht aan adviseurs en een door McKinsey goed gekeurde overnamestrategie, daar worden de small caps juist gekenmerkt door emoties, ondernemersinstinct en onderhandelingskwaliteiten. Zeker een mooi genre dus, die small caps. Geef uw stem daarom in alle wijsheid aan de beste deal. Ga naar alle nominaties voor de Best Small Cap Deal.

Bekijk alle Small Cap Deals & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen