Nominatie Best Small Cap: Lyanthe

ABN Amro Participaties heeft geïnvesteerd in Lyanthe, een fintechbedrijf. Deze pitch is ingezonden door ABN Amro Participaties.

Beschrijving van de deal

Lyanthe – dienstverlener in digitale en geautomatiseerde factuurverwerking – bedient ruim 80.000 eindklanten in Nederland en België. In de komende jaren wil zij ook accountantskantoren en dienstverleners in andere Europese landen aan zich binden. Zij verwacht daarbij te kunnen profiteren van Europese richtlijnen en de vraag vanuit overheden en het bedrijfsleven naar automatisering van factuurverwerking. Digitale factuurverwerking Lyanthe verzorgt de digitale factuurverwerking voor het bedrijfsleven en heeft daarvoor eigen (scan en herken) software ontwikkeld die automatisch factuurdata herkent, van zowel gescande facturen maar ook van digitale formaten (PDF, JPEG, TIFF), en in het grootboek verwerkt.

Waar nodig wordt factuurdata nog handmatig aangevuld, daarvoor heeft Lyanthe een team aan Verifiers in Nederland en de Filipijnen georganiseerd. Middels handmatige controle is de herkenning en verwerking van de facturen 100% accuraat en kan elke factuur direct worden verwerkt in de administratie van eindklanten. Lyanthe is gekoppeld met boekhoudsoftware van o.a. Exact, Sage, Venice, Kluwer. Hiermee kunnen bedrijven significant terug in kosten (ofwel, in het aantal financieel administrateurs) aangezien het handmatig invoeren van facturen niet meer nodig is.

Snel groeiend Lyanthe is opgericht in 2012 en is een snel groeiend fintech bedrijf. In 2017 wordt een omzetstijging van >200% verwacht. In 2016 was de omzettoename ook al c.200%. Lyanthe mag zich dan ook FD Gazellen 2017 noemen. Op dit moment zijn er circa 200 FTE werkzaam bij Lyanthe, waarvan het grootste deel bij het Verifier-team in de Filipijnen. Partners Momenteel bedient Lyanthe al ruim 80.000 eindgebruikers in Nederland en België en wil het bedrijf met de hulp van ABN AMRO Participaties haar internationale profiel verder uitbouwen.

De groeifinanciering van ABN AMRO Participaties moet het mogelijk maken om nieuwe technologieën te ontwikkelen die boekhouden zonder menselijke tussenkomst mogelijk maakt. 

Datum van de deal

5 September 2017 – Bekijk deze deal in de database

Waarom is dit de beste Small Cap Deal?

Lyanthe groeit enorm hard, verdubbeld qua omzet iig ieder jaar, is een gazelle en een hoogstaand (fin)tech bedrijf. Lyanthe is vergeleken met sommige andere small caps uniek gepositioneerd om robotic accounting verder te ontwikkelen. Ze hebben al een hele grote flow aan facturen waardoor machine accounting snel wordt ontwikkeld. Tot die tijd hebben ze met hun zeer professionele team verifierers (in de filipijnen) de propositie om klanten te helpen met het efficient maken van hun facturering/boekhoud proces met een extreem grote accuratesse.

Wat onderscheidt deze deal van andere Small Cap Deals?

De harde groei en de hoge software component van de onderneming.

Wat was het meest uitdagende component van de deal?

Het was moeilijk om de deal te doen in een een op een situatie, waarbij er eigenlijk geen reden was voor de ondernemers achter het bedrijf om een transactie te doen. We moesten dus achter de onderneming en de ondernemers aan blijven jagen om de deal te kunnen doen en ze te overtuigen van onze toegevoegde waarde.

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Best Small Cap Deal 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Waar grote deals vaak ontstaan uit een koker van juridisch dichtgetimmerde documenten, een krijgsmacht aan adviseurs en een door McKinsey goed gekeurde overnamestrategie, daar worden de small caps juist gekenmerkt door emoties, ondernemersinstinct en onderhandelingskwaliteiten. Zeker een mooi genre dus, die small caps. Geef uw stem daarom in alle wijsheid aan de beste deal. Ga naar alle nominaties voor de Best Small Cap Deal.

Bekijk alle Small Cap Deals & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen