Nominatie Best Small Cap: Inergy Analytical Solutions

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in de snelgroeiende Data Analytics en Managed Services dienstverlener Inergy uit Woerden. Deze pitch is ingezonden door Main Capital.

Beschrijving van de deal

Inergy levert toonaangevende Managed BI en Analytics oplossingen en diensten waarmee het organisaties ontzorgt op het gebied van datawarehousing, data integratie en data analytics. Inergy: Inergy ontzorgt organisaties op het gebied van business intelligence, advanced (predictive) analytics en data discovery. Vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week bewaakt Inergy de processen voor dataverzameling, datakwaliteit en rapportage. Zo hebben bedrijven op elk moment toegang tot actuele gegevens en analytics.

Klanten van Inergy zijn grote en middelgrote organisaties in Retail, Financiële dienstverlening, Productie en Logistiek. Sinds 2008 kunnen bedrijven hun informatievoorziening aan Inergy uitbesteden. Het hoofdkantoor van Inergy is gevestigd in Woerden.

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en DACH-regio. Binnen die focussector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft meer dan €375 miljoen onder beheer voor investeringen in gevestigde en groeiende softwarebedrijven in de Benelux en DACH-regio.

Datum van de deal

14 juni 2017 – Bekijk deze deal in de database

Waarom is dit de beste Small Cap Deal?

Positionering Inergy uniek op de Nederlandse markt: Met meer dan 70 werknemers verspreid over kantoren in Woerden en Heerlen is Inergy uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde Managed BI en Analytics bedrijven in Nederland. De klantenbasis omvat onder meer grote corporaties zoals PostNL, Obvion, Detailresult, Yarden, Sodexo en Intergamma. Bij deze klanten gaat Inergy lange termijn relaties aan en helpt hen continu bij het optimaal inzetten en uitnutten van data en informatie. Daarvoor maakt Inergy gebruik van een zelf ontwikkeld cloud platform op basis waarvan de Managed Services worden geleverd.

“We hebben met succes een pallet aan oplossingen en diensten ontwikkeld, gericht op het organiseren van data ten behoeve van operationele inzichten en geavanceerde voorspellende analyses. De combinatie van dataspecialisten, business consultants en econometristen onder één dak maakt Inergy uniek in de markt.”, aldus JanKees Lampe (CMO Inergy). “Het maakt dat we vanuit de beschikbare data met klanten op zoek kunnen gaan naar business waarde en beter presteren. Maar ook, en die benadering prefereert, dat we vanuit een business thema of marktuitdaging relevante data verzamelen en die met algoritmes en modellen vertalen naar meer succes. Inergy bedient op deze wijze klanten in Finance, Retail, Logistiek en Industrie”. Main Capital zal Inergy actief ondersteunen in het uitbreiden van haar huidige groei, internationalisatie en het versterken van de organisatie. De aandacht van de combinatie zal uitgaan naar uitbreiden van het product- en dienstenportfolio middels het leveren van innovatieve schaalbare oplossingen en naar het doen van gerichte acquisities.

Wat onderscheidt deze deal van andere Small Cap Deals?

Main Capital zal Inergy actief ondersteunen in het uitbreiden van haar huidige groei, internationalisatie en het versterken van de organisatie. De aandacht van de combinatie zal uitgaan naar uitbreiden van het product- en dienstenportfolio middels het leveren van innovatieve schaalbare oplossingen en naar het doen van gerichte acquisities. Mathijs van Houweninge (CFO Inergy): “Met een focus op IT dienstverlening en software en een bewezen track record in het ondersteunen en (door)ontwikkelen van bedrijven, zien wij in Main Capital de ideale strategische partner voor een versnelde executie van onze groeistrategie. Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital): Inergy is een van de voorlopers op het gebied van Managed Business Intelligence Services. De onderneming speelt uitstekend in op de alsmaar toenemende rol van big data en informatie in de dagelijkse bedrijfsvoering. Met name in de richting van Predictive Analytics zien wij de komende jaren volop groeimogelijkheden, zowel autonoom als door het doen van slimme acquisities kan de dienstverlening verder worden uitgebouwd.

Wat was het meest uitdagende component van de deal?

De timeline was kort, uiteindelijk is het gelukt de transactie van LOI tot closing in 6 weken te voltooien. Dit is ongekend voor een dergelijk grote transactie. Hiervoor is het belangrijk dat er open en duidelijk gecommuniceerd tussen alle betrokken partijen, koper, verkoper, due dilligence partijen en advocaten. Uiteindelijk moet iedereen zich committeren aan de gestelde timeline maar heeft dit goed uitgepakt.

—–

M&A Awards 2017: Stem op uw favoriete Best Small Cap Deal 2017
Wie valt er 14 december in de prijzen tijdens de M&A Awards 2017? Stem nu mee:
Waar grote deals vaak ontstaan uit een koker van juridisch dichtgetimmerde documenten, een krijgsmacht aan adviseurs en een door McKinsey goed gekeurde overnamestrategie, daar worden de small caps juist gekenmerkt door emoties, ondernemersinstinct en onderhandelingskwaliteiten. Zeker een mooi genre dus, die small caps. Geef uw stem daarom in alle wijsheid aan de beste deal. Ga naar alle nominaties voor de Best Small Cap Deal.

Bekijk alle Small Cap Deals & stem direct

Tip: Bezoek 14 december de M&A Awards 2017, hét jaarlijkse galadiner en feest voor M&A, corporate finance en private equity.

Gerelateerde artikelen