Nog nooit zo veel internationale M&A deals

De wereldwijde markt voor fusies en overnames (M&A) groeide het afgelopen halfjaar als kool. Vergeleken met een jaar eerder is de totale waarde van alle M&A met 30 procent toegenomen.
Bijna de helft (46 procent) van alle transacties waren grensoverschrijdend, het hoogste percentage sinds 1998, het jaar vanaf welke men cijfers bijhoudt. Dit blijkt uit het rapport ‘Insights into M&A Trends: Global Dynamics – July 2014 supplement’ van advocatenkantoor Clifford Chance.
Met een 48% hogere totale waarde van alle M&A-transacties laat Europa de grootste stijging zien. Dit is grotendeels toe te schrijven aan de belangstelling vanuit Noord- en Zuid-Amerika, maar ook door een toename van de interne Europese M&A-markt met 36 procent. In Amerika, waar de totale waarde van alle fusies en overnames dit jaar al 729,3 miljard dollar bedraagt, laat de M&A-markt een aanhoudend herstel zien. De enige regio die achterblijft is Afrika / Midden-Oosten, waar de totale waarde van de M&A-transacties met 27% daalde.
Zelfvertrouwen terug 
Hans Beerlage, hoofd van de Corporate-praktijk bij Clifford Chance in Amsterdam, dat de Overfusies M&A leaguetable voor wat betreft totale dealwaarde aanvoert: "De wereldwijde M&A-market heeft het afgelopen halfjaar sterke groei laten zien, met de terugkeer van strategische transacties en ondernemingstransformerende M&A, waarvan sommige reeds lang geleden werden aangekondigd. De sector wordt steeds internationaler, zoals wel blijkt uit het aantal grensoverschrijdende transacties, dat nooit eerder zo hoog lag. Nu het zelfvertrouwen weer terug is in de directiekamers, zijn bedrijven bezig hun langetermijnstrategieën te heroverwegen, inclusief het betreden van nieuwe markten.”
Gerelateerde artikelen