Nimbus start een investeringsfonds voor scale-ups

Er is al meer dan 25 miljoen euro opgehaald.

Na haar turn-around activiteiten, heeft investeringsmaatschappij Nimbus samen met partners Auke van den Hout, Paul Nederkoorn en Sem Alberga in december ‘Nimbus Ventures: Growth Investors’ gelanceerd – een fonds dat in scale-ups investeert. Volgens de investeerder klopten er steeds meer partijen bij hen aan voor groeifinanciering,. 

Met dit nieuwe investeringsfonds – ter grootte van 25 miljoen euro bij de eerste closing – worden minimaal 10 investeringen beoogd in scale-ups. Nimbus Ventures kijkt hierbij naar bedrijven met een aantoonbaar succesvolle start van tenminste zo’n 1 miljoen euro aan omzet, die zowel financiële ondersteuning als begeleiding wensen om disproportioneel door te kunnen groeien. 

Tot de groep van investeerders in Nimbus Ventures behoren – naast de partners en Nimbus – diverse Nederlandse ondernemers. Met de toegang tot deze ervaren ondernemers en de inbedding in het succesvolle Nimbus netwerk, verwacht Nimbus Ventures haar participaties optimaal te scouten, selecteren en begeleiden.

Nimbus is al een tijdje bezig in de markt als turn-aroud-investeerder.

Gerelateerde artikelen