‘Nieuwe vereisten voor Chinese beursgangen in New York’

De Amerikaanse beurswaakhond SEC is begonnen met het uitvaardigen van nieuwe vereisten voor Chinese bedrijven die een beursgang willen maken op Wall Street. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Sommige Chinese bedrijven zouden nu gedetailleerde instructies ontvangen van de SEC over welke extra informatie ze moeten aandragen voor een beursnotering in New York.

Vorige maand werd nog bekend dat de Verenigde Staten tijdelijk geen beursgangen meer toelaten van Chinese bedrijven. De SEC wilde eerst onderzoeken hoe ze beleggers moet informeren over de mogelijkheid dat de Chinese overheid maatregelen neemt tegen de ondernemingen. SEC-voorzitter Gary Gensler noemde het cruciaal dat Chinese bedrijven meer informatie gaan geven voor ze een gang naar de beurs mogen maken. De toezichthouder heeft nog niet gereageerd op het bericht dat er nu nieuwe eisen zouden zijn geformuleerd.

Een voorbeeld van de risico's voor beleggers is Didi Global. De Chinese taxi-app verloor na zijn Amerikaanse beursgang eerder deze zomer flink aan waarde op Wall Street. Didi maakte die beursgang namelijk ondanks bezwaren van de Chinese autoriteiten. Dat werd volgens kenners gezien als een provocatie, waardoor een 'ongekende' reactie van Peking dreigt. Een gigantische boete behoort tot de mogelijkheden, lieten ingewijden doorschemeren. Eerder kwamen de Chinese autoriteiten ook al met maatregelen tegen grote techbedrijven als Alibaba en Tencent om hun machtige marktposities aan te pakken.

Gerelateerde artikelen