M&A-coryfee James Nolan staat open voor nieuwe uitdaging

De ervaren dealmaker James Nolan verliet eind vorig jaar het Noors-Russische techtelecomconcern VEON. Nolan pakte zijn koffers nadat duidelijk werd dat er geen grote overnames meer gedaan zouden worden.

Vanuit zijn Gooische uitvalsbasis zegt James Nolan met blijheid kennis te hebben genomen van de beursgang van VEON vorige week. Bij VEON, het voormalige VimpelCom, was hij anderhalf jaar lang in dienst als Head of M&A. Nolan verliet het Noors-Russische techtelecomconcern eind 2016.

Digitale platform
"VEON roert zich niet meer op M&A-gebied, waardoor nagenoeg het hele overnameteam is vertrokken", licht Nolan zijn vertrek toe. "Alleen een fractie van het team is overgebleven om kleinere deals te doen in Rusland." 

De focus is komen te liggen op de lancering van het digitale platform, zoals CFO Andrew Davies vorig week al verkondigde. VEON wil naar eigen zeggen op organische wijze verder groeien. 

Hutchinson
M&A-adviseur Nolan sloot vorig jaar nog een omvangrijke deal in Italië. VEON bundelde haar krachten met het Chinese techconcern Hutchinson, moederbedrijf van onder andere 3 Italia. 

Middels deze joint venture verstevigde VEON haar marktpositie in Italië, waar het in totaal 31 miljoen mobiele gebruikers en 2,7 miljoen vaste klanten bedient. Met dochteronderneming Wind Telecomunicazioni was het Noors-Russische bedrijf al actief in Italië. Na Rusland vormt het Zuid-Europese land de op een na grootste afzetmarkt voor VEON. 

Vlisco
Nolan was in het verleden onder andere veertien jaar werkzaam bij Philips. In 2011 werd Nolan verkozen tot Best M&A Director. Hij zegt open te staan voor een nieuwe uitdaging binnen de (Nederlandse) M&A-wereld.

Stil zit Nolan niet. Hij is momenteel president-commissaris bij het oer-Hollandse handelsconcern Vlisco, dat textiel ontwerpt en vervaardigt voor de West-Afrikaanse kledingmarkt. 

Lees ook:
VEON CFO: "Door rebranding willen we een revolutie ontketenen"
ING, Allen & Overy en Citigate brengen VEON naar Amsterdamse beurs

 

 

 

Gerelateerde artikelen