Nieuw private equity-bedrijf trekt tien miljoen meer aan dan gepland

Altix mikte op kleine beleggers maar is vooral gewild om de digitale propositie.

Private equity portfoliofonds Altix heeft haar eerste fonds twintig procent boven het gestelde doel van vijftig miljoen euro gesloten. Meer dan 150 investeerders hebben samen zo’n zestig miljoen euro geïnvesteerd in Altix Alt.1.

Het in 2023 gelanceerde fonds heeft met Rivean Capital, Gilde Healthcare, Quadrum Capital, Inflexion en Axcel Partners vijf private equity-fondsen geselecteerd die namens Altix Alt.1 inmiddels in zestien bedrijven hebben geïnvesteerd.

Altix is in 2022 opgericht door professionals uit de private equity-sector, met als doel de private equity-markt op een transparante manier te ontsluiten voor investeerders. “Wij zijn Altix gestart omdat steeds meer ondernemers en vermogende professionals aangaven in private equity te willen investeren, maar geen toegang hadden tot de meest interessante fondsen”, aldus Altix co-founder en CEO Cesco van der Vliet.

“Wij geloven in een eigen en eigentijdse benadering om investeren in private equity toegankelijker te maken, onder meer door investeringen van meerdere beleggers tegen lage kosten te bundelen”

Altix is het afgelopen jaar gegroeid naar tien medewerkers. Van der Vliet: “Het was met de onzekere geopolitieke situatie en de stijgende rente natuurlijk een spannend jaar, en we zijn er dan ook heel trots op dat we er als nieuwe speler in zijn geslaagd om binnen twaalf maanden zestig miljoen euro op te halen.”

Aanvankelijk dachten de oprichters van Altix vooral investeerders aan te trekken door de relatief lage minimuminleg van een ton. Het werd echter snel duidelijk dat de investeerders voor het Altix.1-fonds vaak kozen vanwege de digitale propositie. “Dit houdt niet alleen de kosten laag, maar geeft ook inzicht in de performance van de portefeuille”, aldus Van der Vliet.

Lees ook: ‘Onze missie: de particulier toegang geven tot PE’

Gerelateerde artikelen