Nieuw investeringsfonds Triton haalt 5 miljard euro op

De internationale beleggingsfirma Triton heeft met het nieuwe fonds ‘Triton V’ 5 miljard euro uit de markt gehaald.

Dit was een miljard meer dan de doelstelling van 4 miljard euro. Dat meld de firma in een persbericht. De closing van Triton V vond plaats in december van het afgelopen jaar.

'Triton V' ontving toezeggingen van van institutionele blue-chipbeleggers, waaronder pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en soevereine vermogensfondsen. Volgens Triton zal het fonds een zogeheten 'all weather' mid-market private equity-investeringsstrategie voortzetten en streeft ernaar s”waarde te genereren in de geografische gebieden waarin Triton over sterke lokale kennis beschikt, zoals de Scandinavische landen, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, Frankrijk, het VK en de Benelux”.

"Via Triton V zullen we blijven investeren in bedrijven met het potentieel om duurzame waarde op lange termijn te creëren in veranderende economische cyclussen in de industriële, zakelijke dienstverlenings-, consumenten- en gezondheidssectoren”, aldus Peder Prahl, directeur van de General Partner van het fonds.

Triton is opgericht in 1997. Sindsdien heeft Triton negen fondsen opgehaald die zich richten op bedrijven in de industriële, zakelijke dienstverlenings-, consumenten- en gezondheidssector. De 38 bedrijven die momenteel in de portefeuille van Triton actief zijn, hebben een gecombineerde omzet van ongeveer 13,1 miljard en rond 85.000 werknemers.

Gerelateerde artikelen