Nieuw: Een M&A-Award voor de Best Banking & Finance Lawyer

Slechts 2,5 maand scheiden ons nog van de jaarlijkse M&A-Awards, het leukste en drukstbezochte evenement van de M&A Community. Ieder jaar proberen wij deze glamoureuze en prestigeuze awardshow te verbeteren en te laten aansluiten bij marktontwikkelingen. Dit betekent soms dat er afscheid genomen moet worden van een awardcategorie. Dit jaar zal de Best Post Merger Integration Advisor niet meer uitgereikt worden. Gelukkig staan daartegenover de komst van enkele nieuwe awards, waaronder die voor Best Banking & Finance Lawyer.
De advocatuur is van nature een beroepsgroep die de spotlights niet opzoekt. Zij opereren graag in de luwte aan de onderhandelingstafel en niet in het publieke debat of in de pers. “Het doel is M&A, financiering is slechts een middel. Je bent een facilitator en werkt samen aan een closing”, zo vat een advocaat de bescheiden houding samen. Desalniettemin is er vanuit alle hoeken van de M&A-wereld veel waardering voor hun werk. Zonder advocaten geen deals en closings. Daarom besloten wij in samenspraak met de community dat het hoog tijd was om de juridische specialisten in Banking & Finance een mooi podium te geven, met bijbehorende award uiteraard.
Waar moet een goede Banking & Finance Lawyer eigenlijk aan voldoen? Uiteraard moet hij zijn klant door en door kennen. Wat speelt er bij klant? Wat vinden klanten belangrijk? Kortom, de advocatenbril moet af en meedenken met de klant. “Verder dient hij financieel sterk onderlegd te zijn en moet hij aanvoelen welk punt op welk moment naar voren geschoven moet worden in de onderhandelingen. Omdat de financiering volgt na de deal wordt er vaak onder grote tijdsdruk gewerkt”, aldus iemand uit het veld. Onder meer op basis van deze gesprekken met deze experts zijn we in het reglement tot de onderstaande omschrijving gekomen.
 
——————————————————————————————————————— 
The Best Banking and Finance lawyer understands the legal implications of corporate finance. In addition to having excellent legal knowledge the best banking lawyer is pragmatic, efficient and able to formulate straightforward advice. A banking lawyer should be able to adapt fast to the changing banking environment and have experience with complex funding instruments. Characteristics are: excellent lawyer,  teamplayer, commercial and efficient.
 
——————————————————————————————————————— 
 
Op korte termijn zullen wij de genomineerden bekend maken. Voor op- of aanmerkingen over de Award is de redactie bereikbaar op rmunsterman@alexvangroningen.nl en eblaauw@alexvangroningen.nl. Kijk hier voor meer informatie over de M&A Awards 2015.
Beleef de M&A Awards 2015 met uw relaties
U bent van harte welkom tijdens de 15e editie van de M&A Awards, hét jaarlijkse hoogtepunt van de branche met prestigieuze prijzen voor de beste deals, adviseurs, advocaten en financiers. De presentatie van deze avond is in handen van niemand minder dan Jort Kelder en M&A Community hoofdredacteur Ruben Munsterman. Samen maken zij van de M&A Awards 2015 een onvergetelijke avond.
Wilt u ook in 2015 verzekerd zijn van een tafel of feestkaart op de M&A Awards? Sluit het jaar op een stijlvolle manier af met uw team of gasten. Wacht niet te lang. First come, first served. Klik hieronder voor de mogelijkheden om erbij te zijn of neem gerust contact op met Ezri Blaauw via eblaauw@alexvangroningen.nl of 06 4638 4782.
Graag verwelkomen wij jullie op de 15e M&A Awards op 10 december 2015!
Gerelateerde artikelen