Nieuw corporate finance kantoor LD&A Jupiter start in Nederland

LD&A Jupiter en IMPROVED Corporate Finance kondigen aan dat beide partijen de krachten bundelen onder de naam LD&A Jupiter Netherlands. Dit nieuwe corporate finance kantoor richt zich op Nederlandse ondernemingen in de digitale sector (internet, software, telecom, tech) die zowel binnen als buiten Nederland willen groeien.
Het in Amsterdam gevestigde LD&A Jupiter Netherlands biedt Nederlandse ondernemers, Venture Capitalists en Private Equity investeerders corporate finance diensten als groeikapitaal, fusies, overnames, management buy-outs (MBOs) en management buy-ins (MBIs). Het bedrijf heeft een trackrecord van meer dan 120 transacties in de digitale sector en eigen kantoren in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. 
LD&A Jupiter Netherlands richt zich op middelgrote transacties en adviseert (MKB) ondernemingen, investeringsfondsen en ondernemers die tussen de 5 en 100 miljoen euro groeikapitaal willen aantrekken en/of die een koop of verkoop willen realiseren met een transactiewaarde tussen de 15 en 200 miljoen euro.
Marc Deschamps, Managing Partner LD&A Jupiter: ”Het is onze visie dat de digitale economie in toenemende mate niet gebonden is aan geografische grenzen. Dit betekent dat een lokale groeiende onderneming Engels, Frans of Duits kapitaal kan vinden om hun financiering rond te krijgen en vervolgens kan gaan samenwerken met een Aziatisch of Noord-Amerikaans bedrijf. Het opzetten van het kantoor in Amsterdam maakt het mogelijk dergelijke internationaal transacties te doen met Nederlandse klanten. Onze Europese en Amerikaanse teams zijn daarom verheugd om de krachten te bundelen met een sterke lokale partner als IMPROVED Corporate Finance. Amsterdam is een Europese digitale hub met veel kansen en internationale succesverhalen. Na het oprichten van Chello in 2007 in Amsterdam, de eerste Europese breedbandleverancier, is dit voor mij een terugkeer naar een bron van inspiratie.”
Frank Verbeek (zie foto), Managing Partner LD&A Jupiter Netherlands en Managing Partner IMPROVED Corporate Finance: ”Door deze integrale samenwerking tussen het digitale team van IMPROVED Corporate Finance en het LD&A Jupiter team creëren wij een toonaangevend internationaal corporate finance kantoor in Amsterdam met een specifieke focus op Nederlandse bedrijven en investeerders in de digitale sector. LD&A Jupiter Netherlands zal gevestigd zijn in het kantoor van IMPROVED Corporate Finance. Voor opdrachtgevers die actief zijn in de niet-digitale sectoren blijven wij onze diensten aanbieden onder het IMPROVED Corporate Finance label.”
Over LD&A Jupiter
LD&A Jupiter is een internationale corporate finance firma die zich exclusief richt op mid-market transacties in de digitale sector (internet, software, telecom, tech). Met vestigingen in Londen, München, Parijs, Berlijn, Amsterdam plus New York en Los Angeles, via LD&A Redwood, is LD&A Jupiter aanwezig in financiële en digitale markten en broedplaatsen. LD&A Jupiter heeft meer dan 120 transacties afgerond waarvan 70% een internationaal karakter hadden, inclusief diverse cross-continentale transacties in Noord Amerika en Azië.
Over IMPROVED Corporate Finance
IMPROVED Corporate Finance is een corporate finance boetiek met een focus op internationale mid-market transacties. IMPROVED Corporate Finance is in 2013 opgericht en heeft samen met haar Associate Partners in méér dan 150 transacties ondernemers, kopers en financiers bij elkaar gebracht in verschillende sectoren. IMPROVED Corporate Finance zal haar diensten blijven uitvoeren voor opdrachtgevers actief in de niet-digitale sectoren, dat momenteel bestaat uit ongeveer 50% van ons totaal aan opdrachtgevers.
 
Gerelateerde artikelen