Nieuw Brabants biotechfonds van 10 miljoen

BiQ Group heeft een nieuw fonds gelanceerd met een omvang van tien miljoen euro, dat zich richt op biotech-ondernemingen en de ontwikkeling van biotechparken in Nederland. Het Agri-BioTechfonds investeert in totaal tien miljoen euro in tien ondernemingen.
“Naast het verstrekken van alleen geld zorgen wij voor een gespecialiseerd team welke de ondernemingen verder begeleidt en een locatie waar meerdere bio-tech bedrijven kunnen vestigen," zegt Chris van Steenbergen, die sinds 2013 bestuurder is bij BiQ Group N.V. "Met deze unieke aanpak kunnen alle deelnames in het fonds meegroeien en vormen zij allemaal een schakel in de keten.”  
 
De tien innovatieve bedrijven zullen samen op één locatie het eerste BioTechpark van Brabant vormen. Het doel is om mestoverschot bij boeren op te lossen, door te investeren in mestverwerkingsinstallaties die op hun beurt op duurzame wijze het mestoverschot omzetten in een alternatieve kunstmestvervanger.
 
Van Steenbergen: “We voeren sinds 2012 onderhandelingen om voor een aantal biotechnologie-ondernemingen financieringen te kunnen realiseren. Met gepaste trots kunnen we melden dat dit heeft geleid tot het Agri-BioTechfonds.”
 
“Alles staat in de startblokken," laat Van Steenbergen weten. "Daarom is het fonds ook een logische stap, we willen vooruit in deze opkomende markt die volop potentie biedt. Dat blijkt ook uit het enthousiasme waarmee investeerders reageren op de komst van Bio Tech Park Brabant. We starten binnen twee weken met de ingebruikname van de eerste biogasinstallatie. Elke organisatie die actief is op het gebied van biotechnologie kan zich inschrijven om aanspraak te maken op het fonds. Dat geldt ook voor individuen, zoals bijvoorbeeld studenten."
 
Het is de bedoeling dat, in de zeer nabije toekomst, boeren een verdienmodel creëren uit de energie die zij zelf opwekken. 
 
BiQ Group is een internationale financieringsgroep met een specialisme in private equity. De ondernemingen waar BiQ Group in investeert zijn doorgaans in het bezit van intellectueel eigendom, hebben een duurzaam profiel en beloven een groeipotentieel.  
Gerelateerde artikelen