Nielen Schuman, JanssenBroekhuysen, Deloitte en Freshfields adviseren bij Detron en Ziggo

George Banken, directeur-eigenaar van Detron ICT & Telecom Groep (Detron), heeft Nielen Schuman en advocatenkantoor JanssenBroekhuysen ingeschakeld voor advies bij de verkoop van Esprit Telecom en Zoranet voor 18 miljoen euro aan Ziggo. De koper krijgt advies van Deloitte en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer.
Detron heeft Nielen Schuman gevraagd om in een competitief proces de mogelijkheden van een verkoop aan de andere telecomspelers in de Nederlandse markt te onderzoeken. Detron had eerder besloten afscheid te nemen van haar telecomactiviteiten. Ondanks een goede marktpositie en winstgevendheid werd geconstateerd dat deze activiteit te klein is in relatie tot de concurrentie. Het team van Nielen Schuman bestaat uit Paul Nielen en Frank Hofmans.
M&A advocaten Pieter Janssen en Jurrien Duijker van JanssenBroekhuysen verzorgen het juridisch advies voor Detron.
Hoofd TMT M&A Daan Witteveen en Remco Goes van Deloitte verzorgen het corporate finance advies voor Ziggo. Kantoorgenoten Jos Andriessen en Evert van Anken voeren de due diligence uit. Jasper Knol Bruins adviseert de koper op de post merger integration aspecten van de deal. Knol Bruins won in 2012 de M&A Award in de categorie Post Merger Integration Advisory. 
Het team van Freshfields Bruckhaus Deringer staat onder leiding van M&A partner Harald Spruit. Hij werkt samen met Max van Verschuer, Lisa Hees, Job van der Pol, Janna Nigten, Jurriaan Janssen en Alvaro Pliego Selie. Freshfields staat op twee deals in de M&A Database. Eerder dit jaar adviseerde het kantoor de Staat der Nederlanden bij de volledige verkoop van vervoersbedrijf Connexxion. 
Esprit Telecom is een telecomoperator met vestigingen in Almere en Zwolle boekte over 2012 een omzet van 37 miljoen euro. Voor Ziggo ligt de overname van een Esprit Telecom in de lijn met de strategie. Ziggo wil uitbreiden in het B2B telecom segment (Ziggo Zakelijk) en ziet ook mogelijkheden om ook in de toekomst een partnership aan te gaan met Detron en gezamenlijk een ict telecom propositie aan te bieden. Detron heeft besloten de activiteiten volledig te richten op ict.
Gerelateerde artikelen