NIBC verschuift deadline voor Blackstone-deal

Aandeelhouders van NIBC krijgen langer de tijd om hun stukken aan te bieden voor de overname van de Haagse zakenbank door Blackstone. Aanvankelijk hadden ze tot 19 oktober te tijd, maar die deadline is nu vooruitgeschoven naar 21 december.

Toezichthouders geven NIBC langer de tijd om goedkeuring te verkrijgen voor de overname. Daardoor kan ook de aanmeldingstermijn verlengd worden, meldt de bank.

NIBC stelt verder dat de aanvraag van goedkeuring voor de overname op schema loopt. De bank en Blackstone verwachten alle benodigde goedkeuringen voor 21 december binnen te hebben.

Het totale prijskaartje dat Blackstone, via het vehikel Flora Acquisition, aan NIBC heeft gehangen bedraagt ruim 1 miljard euro. Concreet krijgen beleggers 7 euro per aandeel en een uitkering van het slotdividend over 2019 van 0,53 euro per aandeel.

De raad van bestuur en de commissarissen staan achter de deal, evenals de twee grootste aandelhouders van NIBC. Die hebben gezamenlijk ruim 75 procent van NIBC in handen. Het bod zal gestand worden gedaan bij de aanmelding van minimaal 95 procent van de uitstaande effecten.

(ANP)

Gerelateerde artikelen