NIBC Investment geeft LNG-bedrijf Rolande een boost 

Bank wil meespelen in energietransitie met nieuwe kapitaalinjectie.

NIBC Investment Partners versterkt de LNG-specialist Rolande met een aanzienlijke vervolginvestering. Hiermee wil de investeerder haar portefeuillebedrijf laten profiteren van de snelgroeiende LNG-markt.

Dat maakte NIBC Investment Partners bekend. Twee jaar geleden stapte de investeringspoot van de bank in Rolande. Dit bedrijf dat in 2005 het levenslicht zag is koploper in schone brandstof voor vrachtwagens. Het biedt (Bio-) LNG aan via een eigen netwerk van LNG-tankstations. 

De nieuwe investering is bedoeld om Rolande te laten profiteren van de energietransigtie. Het energiebedrijf kan hiermee het eigen netwerk van LNG-tankstations verder uitrollen in Noordwest-Europa. Ook kan Rolande eigen Bio-LNG productie-installaties ontwikkelen. De omvang van de kapitaalinjectie niet bekendgemaakt.

LNG is vloeibaar (aard)gas, is een brandstof die vooral interessant is voor vrachtwagens met lange afstanden en de scheepvaart. Deze brandstof is aanzienlijk schoner brandstof dan diesel voor wat betreft de uitstoot van CO2-, stikstof- (NOx)- en fijnstof. Daarnaast is een LNG-truck veel stiller dan een dieseltruck, wat extra voordelen voor de omgeving oplevert.

 

Gerelateerde artikelen