Nederlandse startup na 18 maanden verkocht voor 34 miljoen euro

Laurens Groenendijk, Jan Willem van Boeckel, Maarten Engelen, Erik Wienk en Martijn Rozendaal van de Nederlandse startup Treatwell maken gezamenlijk een exit van 34 miljoen euro. De koper van hun piepjonge onderneming is het Britse Wahanda.

De vijf Nederlanders behouden na de overname hun managementrollen binnen Treatwell, en krijgen als incentive aandelen in hun nieuwe werkgever. Samen waren zij voor 40 procent aandeelhouder in Treatwell. Van hun overnamesom wordt 80 procent opnieuw geïnvesteerd in Wahanda. De overige 20 procent (bijna 3 miljoen euro) krijgen de oprichters contant uitbetaald. Dat schrijft Sprout.

Adviseurs
De deal is maandag ook ingevoerd in de deal database van MenA.nl. Het advocatenkantoor VanCampenLiem gaf advies aan de Nederlandse verkopers. Deterink Advocaten en Notarissen en Taylor Wessing stonden koper Wahanda juridisch bij. 

Treatwell is een website waarop bezoekers online een schoonheidsspecialist in kunnen huren. Denk aan een massage, permanentje of pedicure. "Je kunt Treatwell zien als een Booking.com of Airbnb voor de beautywereld," legt een van de oprichters uit. Drie van de vijf oprichters waren eerder betrokken bij Justeat.com en Booking.com – websites met ongeveer hetzelfde concept.  

Omzetgenerator
Sinds de lancering anderhalf jaar geleden is Treatwell met 425 procent per jaar gegroeid. In totaal zijn er meer dan 2.500 wellnesscentra en salons aangesloten, verspreid over Nederland, België en Duitsland. De aangesloten bedrijven genereren via de leads van Treatwell bijna een miljoen euro omzet per maand. 100.000 mensen plaatsten sinds de oprichting van het bedrijf een boeking. De Nederlandse startup pakt een commissie van 15 procent per order. 

Het Britse Wahanda heeft min of meer hetzelfde concept in dezelfde branche, maar is groter. Wahanda is naar eigen zeggen het grootste online haar- en beauty boekingsplatform in Europa. 

Gerelateerde artikelen