Nederlandse logistiek dienstverlener Dynagroup staat alle aandelen af aan Bpost

Op 12 december heeft Nederlandse logistiek dienstverlener DynaGroup bekend gemaakt dat het alle aandelen van de hand heeft gedaan aan Bpost. Hoeveel er met de deal gemoeid is, laten beide partijen in het midden.

Waar het Belgische postbedrijf afgelopen week achter het net viste, is het deze week wel raak met een Nederlands target. De acquisitie moet ervoor zorgen dat Bpost steviger voet aan de grond krijgt in de internationale pakketbezorgdienst. 

DynaGroup, voortgekomen uit een doorontwikkeling van reparatiebedrijf Dynafix in 1995, biedt een veelvoud aan logistieke diensten en (bedrijfs)software aan. Zo'n 1.000 cliënten in de Benelux maken onderdeel uit van het klantportfolio van het pakketjesbedrijf. 

Door de deal krijgt Bpost toegang tot DynaGroup en haar business entiteiten, Dynafix, Dynalogic, Dynasure en Dynalinq. Deze dochterondernemingen genereerden afgelopen jaar een geconsolideerde omzet van 88,5 miljoen euro en een genormaliseerde ebitda van 6,8 miljoen euro (bepaald op t/m eind 2015).  

De bundeling kent een gelukkige verkoper. "Met de slagkracht van Bpost achter ons, kunnen wij onze snelle groei-ambities als innovatieve logistieke dienstverlener niet alleen in de Benelux, maar ook daarbuiten nog beter realiseren", aldus Dick Wammes, CEO van DynaGroup.  

Bij de transactie verzorgde Deloitte, onder leiding van Roy Stegeman, het advies namens de verkopende partij DynaGroup. Bpost werd bijgestaan door onder meer PwC en DLA Piper

 

Gerelateerde artikelen