Nederlandse CFO’s vrezen voor Brexit

44% van de ondervraagde CFO’s verwacht dat een uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nadelige gevolgen heeft voor de onderneming. Dit blijkt uit de Nederlandse CFO Survey van Deloitte die ieder kwartaal wordt gehouden.

"Nederlandse ondernemingen hebben van oudsher sterke banden met het Verenigd Koninkrijk en hebben hier voor ongeveer 180 miljard euro aan investeringen uitstaan," laat Frank Geelen, partner Deloitte Consulting en CFO program lead, weten in het persbericht. "Voor de ondervraagde en veelal internationaal opererende CFO’s is de aard van de handelsrelatie die het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie wil aangaan na een eventuele Brexit, van cruciaal belang.”

—> Kom naar het M&A Forum over Brexit in Londen op 11 mei
—> Lees ook: Brexit-referendum legt M&A in UK plat
—> Bekijk de foto’s van M&A Forum The City van vorig jaar 

Andere Europese CFO’s vrezen minder voor een Brexit dan de Nederlanders. Uit de survey blijkt dat alleen Ierse CFO’s een grotere impact verwachten. Bijna 60% verwacht hier een negatieve impact op hun business, terwijl dit in bijvoorbeeld Zwitserland voor 17% van de financieel directeuren geldt. Op 23 juni stemmen de Britten of ze in de Europese Unie willen blijven.

 

Gerelateerde artikelen