Nederlandse bloemenstartup sleept Belgische en Nederlandse miljoenen binnen

Een consortium van investeerders heeft 21,6 miljoen euro vrijgemaakt voor een volgende investeringsronde in de Nederlandse startup Bloomon. De online bezorgdienst voor bloemen moet zo verder doorstoten naar buitenlandse bloemenmarkten.

De investeringsgroep wordt bij de hand genomen door Fortino Capital, een Belgische private-equitypartij die in kleine en middelgrote startups investeert. Bloomon zal het groeikapitaal in de zogenoemde Series B binnen twee jaar aangevloeid krijgen. De Amsterdamse investeerder INKEF Capital en het van oorsprong Amerikaanse Partech Ventures completeren het investeringsverbond. 

Investeerder Duco Sickinghe van Fortino roemt de nieuwe portfoliopartij om zijn sterke digitale merknaam en serieuze ambities om internationaal naam te maken. Ook Bloomon is tevreden. "Met de laatste investeringsronde zijn we van plan in bestaande landen verder te groeien en onze high-tech IT-platform verder te ontwikkelen. Ook zijn we enthousiast om op den duur naar nieuwe markten uit te breiden", aldus Hurenkamp. 

Bloomon werd in 2014 opgericht door Patrick Hurenkamp, Bart Troost en Koen Thijssen. Momenteel is de Nederlandse bloemenbezorger in vijf Europese landen actief (de Benelux, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk). Eerder ontving Bloomon 3,5 miljoen euro aan opstartkapitaal van INKEF en Partech. 

Adviseurs
Het M&A-advies voor het Nederlandse bloemenbedrijf werd verzorgd door CORP. Advocaten, terwijl investeerder Fortino zich liet bijstaan door Orange Clover en Amstone Tax Lawyers. INKEF kreeg advies aangemeten door de juristen van AKD

Foto: Bloomon.nl

Gerelateerde artikelen