Nederlands techbedrijf koopt aandelen Fortuna Sittard

Voetbalclub Fortuna Sittard gaat in zee gaat met Azerion, een Amsterdams internetbedrijf dat gespecialiseerd is in online gaming en advertentietechnologie. Dit bedrijf neemt twintig procent van de aandelen over.

Fortuna Sittard komt uit in de eredivisie van het betaald voetbal, waar het eeen anonieme middenmoter is. De club staat al jaren in de etalage.
Hoeveel er is betaald voor het aandelenpakket is niet bekendgemaakt. Onlangs ketste de overname door de Turkse mediatycoon Acun Ilicali nog af, maar al snel meldde eigenaar Isitan Gün dat er een nieuwe investeerder in beeld was.

Azerion is al langer actief als overnemer. Vorig jaar nam zij het eveneens Nederlandse Spil Games in zijn geheel over. In 2019 kocht het bedrijf al de mobiele divisie van die ontwikkelaar. Begin dit jaar kocht Azerion de resterende 49 procent van de aandelen in het Finse spellenmaker Sulake, maker van Habbo.

In april haalde Azerion een obligatielening van tweehonderd miljoen euro op bij investeerders via de Nasdaq-beurs in Stockholm. Daarmee herfinancierde het een eerdere lening van 100 miljoen en wilde het komende overnames financieren.

“We hebben in het verleden in meer dan vijftig organisaties geïnvesteerd en zijn erin geslaagd ze stuk voor stuk te helpen met hun businessgroei. We zijn vastberaden dit ook te doen voor Fortuna Sittard”, aldus Azerion-CEO Atilla Atekin. 

Gerelateerde artikelen