Nederland leidt start-ups naar Amerikaanse investeerders

Jonge Nederlandse techbedrijven krijgen hulp van de overheid om Amerika te veroveren. Voor zestig oprichters van start-ups is coaching beschikbaar, zodat ze makkelijker geld en partners vinden in techcentrum Silicon Valley. 

Het ministerie van Economische Zaken (EZK) in Den Haag trekt 500.000 euro uit voor de stoomcursus 'Zakendoen in Silicon Valley'. Hierover schrijft het FD. Het programma wordt geleid door het Nederlandse consulaat in San Francisco. Er zijn ook verschillende Nederlandse ondernemers in de Amerikaanse techregio bij betrokken, 

Vanaf april beginnen de eerste tien ondernemers met een online lesprogramma. Daar worden ze bijgeschoold in het verleiden van investeerders en in het managen van 'stormachtige groei', aldus EZK. Het programma duurt drie jaar en heet ScaleNL Accelerator.

Amerikaanse investeerders steken doorgaans hogere bedragen in start-ups dan hun Europese collega's. Met de juiste coaching zouden jonge Nederlandse techbedrijven hier meer van kunnen profiteren. Ze staan dan sterker, zo hopen de initiatiefnemers, in hun concurrentie met andere Europese start-ups die de VS willen veroveren. Een vergelijkbaar nationaal steunprogramma bestaat in Duitsland, Denemarken en Israël.

 

 

 

Gerelateerde artikelen