NautaDutilh en Van Campen Liem adviseren bij secondary buy-out Value Enhancement Partners en Parcom Capital

“Wij gaan fors investeren in een nieuwe productiehal, betere kwaliteit en meer efficiency”, zegt private equity manager Ivo Larsen van Value Enhancement Partners (VEP). De investeerder koopt behangfabrikant BN International (BNI) van de aandeelhouders, waaronder Parcom Capital. VEP krijgt advies van advocatenkantoor Van Campen Liem. NautaDutilh adviseert de verkopers. Spring Associates verzorgt de Commercial Due Diligence.
PE-managers Ivo Larsen en Chris de Weers zijn verantwoordelijk voor de investering in BNI. De investeerder ziet veel mogelijkheden om rendement te creëren door de activiteiten van de behangfabrikant te versterken. “Wij zijn een actieve investeerder en bieden ondersteuning aan het management. Naast de investeringen gaat we ook  aan de slag om de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van BNI te versterken. Het bedrijf heeft produktievestigingen in Nederland en Tsjechië en een verkoopentiteit in het Verenigd Koninkrijk. Ook gaan we met het management de financiële organisatie en rapportage stroomlijnen”, zegt Larsen. 
Namens NautaDutilh zijn partner Jeroen Preller en Wendy Guépin betrokken. Partner Edwin Liem geeft leiding aan het team van advocatenkantoor Edwin Liem. hij werkt samen met Wouter Casteleijn. Partner Ebel Kemeling verzorgt namens Spring Associates het advies.
 
BNI heeft een jaaromzet van 85 miljoen euro en telt 500 medewerkers. De onderneming heeft fabrieken in Nederland, Tsjechië en de VS en meerdere verkoop- en marketingkantoren in Europa. 
 
Gerelateerde artikelen