NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren bij deal Dockwise

Zeetransportbedrijf Dockwise zet het vijandige bod op branchegenoot Fairstar door. Het Noorse bedrijf accepteert het overnamebod vooralsnog niet. Dockwise wordt bijgestaan door NautaDutilh en Pareto Securities; De Brauw Blackstone Westbroek staat Oceanus, de grootste aandeelhouder, bij.

De transactie zou een nieuwe zwaluw kunnen zijn die een eventueel herstel van de overnamemarkt kan inluiden. Eerder deze week meldde CEO André Goedée dat de voorgenomen overname van Fairstar en de integratie van de vier schepn in de Dockwise-vloot de groeistrategie van het bedrijf aanzienlijk zou versnellen. Beide bedrijven zouden zeer complementair aan elkaar zijn en de timing zou perfect zijn.

Dockwise geeft aan reeds 19% van de aandelen in het Noorse, aldaar beursgenoteerde Fairstar in handen te hebben en overeenkomsten met een aantal Fairstar-aandeelhouders gesloten te hebben om dit belang uit te breiden tot 54%, als de financiering via een claimemissie slaagt.In dat geval wil Dockwise alle overige aandelen in Fairstar overnemen voor NOK9,30 per aandeel. Met de claimemissie, die nog door de aandeelhoudersvergadering van 9 mei moet worden goedgekeurd, en een aanvullende uitgifte van preferente aandelen wil Dockwise in totaal $300 miljoen ophalen.

Dockwise krijgt financieel advies van Pareto Securities en Pareto Project Finance. Als global bookrunners doen ABN AMRO en Kempen & Co mee. Juridisch wordt het zeetransportbedrijf bijgestaan door NautaDutilh, Thommessen en Appleby.

Oceanus Internationa Investment, de grootste aandeelhouder in Fairstar met iets minder dan 30 procent, wordt bijgestaan door De Brauw Blakstone Westbroek. Paul Cronheim en Martin Van Olffen hebben de lead.

 

Gerelateerde artikelen