NautaDutilh adviseert GFI Software bij overname IASO van Main Capital Partners

Advocatenkantoor NautaDutilh adviseert GFI Software bij de overname van IASO van onder andere private equity investeerder Main Capital Partners. De verkopers krijgen juridisch advies van Haagstate Advocaten. De overnamesom voor de cloudsstorage dienstverlener bedraagt meer dan 20 miljoen euro. NautaDutilh komt met de deal op de achtste plaats in de league tables van de M&A Database gesorteerd naar aantal deals.
Het team van NautaDutilh bestaat uit Jaap Stoop, Marc Anker, Nico Blom, Gijs ter Braak. Olaf Banks, Saskia Bij de Vroe en Rogier Stevens. "GFI Software is een bestaande klant van het kantoor", zegt Stoop. Het team van NautaDutilh werkt bij de deal samen met Ingo Bednarz, General Counsel and Corporate Secretary van GFI Software. 
Investeringsmanager Charly Zwemstra is namens Main Capital Partners betrokken bij de deal. De investeerder stapte in 2010 in Iaso met een groeikapitaalinjectie van ongeveer twee miljoen euro. Dat meldt de website Computable. Advocaten Harm van Efferink en Susanne van Dijkum van Haagstate Advocaten adviseren Zwemstra bij de deal. Het is de eerste transactie van het advocatenkantoor in de M&A Database.
 
GFI Software gaat Iaso’s technologie integreren in zijn cloudoplossingen, die door circa vijfduizend partners verkocht worden. GFI is een internationaal SaaS-bedrijf dat cloudoplossingen en -diensten levert gericht op samenwerking, netwerkbeveiliging, monitoring en archivering aan meer dan tweehonderdduizend midden- en kleinbedrijven. Iaso International heette voorheen Iaso Backup Technology en levert zijn softwareoplossingen wereldwijd aan ongeveer vijfhonderd partners en resellers.
 
Gerelateerde artikelen