NautaDutilh adviseert familie Colruyt bij overname Nederlandse vleesvervanger

Het Nederlandse vleesverwerkingsbedrijf Ojah is deze maand overgenomen door Korys, de private-equityclub van de bekende Belgische winkelfamilie Colruyt.

Het Belgische familiefonds neemt de belangen in Ojah over van aandeelhouders Holland Food Ventures, PPM Oost en StartGreen Capital. Het zittende bestuur van Ojah behoudt zijn aandeel in de nieuwe constructie. Een overnamebedrag is niet genoemd. 

Nederlands advies voor Belgen
NautaDutilh-partner Jeroen Preller adviseerde de Belgen bij de overname. Zowel Holland Food Ventures als StartGreen Capital kregen begeleiding van corporate-financekantoor JDR en M&A-adviseur Ingen Housz. PM Oost ontving advies van laatstgenoemde. 

Internationale businessgroei
Ojah heeft naam gemaakt door de introductie van Beeter, een substituut voor vlees en vis. Producten van het vleesmerk hebben een vlezelstructuur van soja-eiwit en zijn 100 procent plantaardig. In 2011 opende het bedrijf een fabriek in het Gelderse Ochten.

Met Korys aan boord hoopt Ojah-oprichter Frank Giezen op toenemende internationale businessgroei. Ook zegt de CEO tegenover het Financieele Dagblad te verwachten dat de productie in Ochten verhoogd wordt. 

De Belgische participatiemaatschappij treedt vaak op als investeerder van de Colruyt Groep, maar doet ook investeringen in Belgische, Franse en Zwitserse ondernemingen. Ook twee Nederlandse bedrijven mochten een kapitaalinjectie ontvangen: biobedrijf Smartmat en medisch laboratorium Agendia.

Gerelateerde artikelen