Na het derde kwartaal voeren deze advisory firms de League Tables aan

Het overzicht met adviesfirma's wordt aangevoerd door Rothschild & Co en Marktlink.

De League Tables voor het derde kwartaal 2023 zijn vandaag op 12 oktober gepubliceerd in het Financieele Dagblad. In Q3 werd een lichte stijging gerealiseerd in zowel dealvolume als dealwaarde.

“Met een stabiliserende rentemarkt en ondanks de geopolitieke onzekerheid, zien we tekenen van herstel in de M&A markt, waardoor we met een positievere blik naar 2024 kunnen kijken”, aldus Sergio Herrera, Managing Director M&A bij Rabobank.

Top 3 – Deal Value: Rothschil & Co, BNP Paribas & KPMG

De eerste twee plekken op het overzicht qua dealwaarde worden ingenomen door Rothschild & Co en BNP Paribas. KPMG komt de top 3 binnen vanaf positie 5 en stoot ABN AMRO naar plek 4.

Volgens data van Dealmaker.nl was Rothschild & Co het afgelopen kwartaal weer bij een aantal grote transacties betrokken, waaronder de investering van de Nederlandse staat van een half miljard euro in het regionale netwerkbedrijf Stedin.

Ook BNP Paribas deed goede zaken en adviseerde onder meer familieconcern SHV bij de verkoop van technische groothandel Eriks aan de Texaanse investeerder Lone Star. KPMG was eveneens betrokken bij de Stedin transactie en de Eriks-verkoop en wist daarmee de geregistreerde dealwaarde op naam van het advieskantoor flink op te schroeven.

“Het volume in M&A is nog steeds laag, maar de pijplijn wordt groter”, zegt Peter Toutenhoofd, Head of M&A Advisory Netherlands bij BNP Paribas. “Het algemene sentiment is positiever en er is steeds meer vertrouwen dat we de rentepiek hebben bereikt. Een belangrijke vraag blijft de bid-ask spread, maar verbeterende en stabiliserende financieringsmarkten zullen een positiever M&A-momentum voor 2024 ondersteunen.”

Top 3 – Deal Volume: Marktlink, Oaklins Netherlands & Rabobank

Kijken we naar dealvolume, staat Marktlink nog altijd ruimschoots op 1 met maar liefst 41 transacties. Oaklins Netherlands en Rabobank pakken met 23 en 21 deals de tweede en derde plek.

“Terugkijkend op de laatste vier kwartalen, zagen we een sterke daling in de overnamemarkt”, zegt Tom Beltman, Managing Partner bij Marktlink. “Inmiddels is dat niet alleen bijgetrokken, maar zelfs de andere kant op gekanteld naar extreem veel beweging bij zowel verkopers, kopers als investeerders.”

Kortom, als we de succesvolste adviseurs van het afgelopen jaar moeten geloven, ziet de komende periode er gunstig uit voor M&A.

Lees ook: League Tables Q3, 2023: Deze law firms staan op kop

Gerelateerde artikelen