Mylan, bijgestaan door Stibbe en NautaDutilh, doet vijandig lager bod op concurrent Perrigo

De Amerikaanse farmaceut Mylan, juridisch gevestigd in Nederland, deed in juni een bod op concurrent Perrigo maar het bestuur weigerde deze overname. Mylan, dat juridisch wordt geholpen door de kantoren Stibbe en NautaDutilh, legt zijn bod nu direct neer bij de aandeelhouders en gaat dus over op een vijandige overnamepoging.
Mylan maakte dinsdag bekend dat de aandeelhouders van Perrigo vanaf 14 september hun stukken kunnen aanbieden onder het bod, dat bestaat uit 75 dollar in contanten en 2,3 aandelen Mylan per aandeel Perrigo. In totaal komt het bod op 27,1 miljard dollar.
8 miljard dollar minder
Het bod dat Mylan in april bij het bestuur van Perrigo neerlegde was meer dan 35 miljard dollar. Sinsdien is de beurskoers van Perrigo echter met 35% gedaald. Vandaar dat Mylan in zijn tweede, vijandige poging bijna 8 miljard dollar minder biedt.
 
Het eerste bod werd door het bestuur van Perrigo afgeslagen omdat het management het prijs te laag vond. Mylan zegt Perrigo te willen overnamen omdat een combinatie van de twee farmabedrijven beter in staat zou zijn om de concurrentie aan te gaan in deze consoliderende industrie. 
 
Mylan kreeg in augustus van tweederde van zijn aandeelhouders zijn zegen om een vijandige overnamepoging te doen op Perrigo. 
 
Christiaan de Brauw leidt het team van Nautadutilh in deze overnamestrijd, Rein Wesseling is de man bij Stibbe. Beide dealmakers staan Mylan bij. Goldman Sachs verzorgt voor Mylan, dat Amerikaans is maar zijn vennootschap in Nederland heeft, het advies omtrent corporate finance. 
 
Gerelateerde artikelen