Moody’s legt miljarden neer voor Bureau van Dijk

Het moederbedrijf van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's neemt Bureau van Dijk over van investeringsmaatschappij EQT. Moody's Corporation betaalt naar verluidt zo'n 3 miljard euro.

Bureau van Dijk verzamelt en analyseert bedrijfsgegevens over private ondernemingen om vlottere besluitvorming en betere efficiëntie mogelijk te maken. De dataveelvraat heeft diverse merkproducten in haar bezit, zoals Amadeus, Bankscope, Orbis en Zephyr. Die maken het voor de klant onder meer gemakkelijker om research te doen naar de concurrent. 

De database van Bureau van Dijk behelst informatie over zo'n 220 miljoen ondernemingen overal ter wereld. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 800 mensen in dienst. Afgelopen jaar zette Bureau van Dijk 258 miljoen euro om en behaalde een bruto bedrijfsresultaat van 132 miljoen euro. 

Allen & Overy 
De Zweedse investeerder EQT kocht Bureau van Dijk een kleine drie jaar geleden van het Britse private-equityhuis Charterhouse Capital Partners. De deal werd destijds namens EQT begeleid door zakenbank Goldman Sachs.

Ook advocatenkantoor Allen & Overy, onder leiding van Karine Kodde, in samenwerking met het Amerikaanse Latham & Watkins en communicatieadviesbureau Citigate First Financial adviseerden de Zweedse koper. NautaDutilh trad op als juridisch adviseur van verkoper Charterhouse. 

In de verkoop van Bureau van Dijk aan Moody's hebben de Zweden opnieuw Kodde en haar team ingeschakeld. Stibbe, onder leiding van partner Hans Witteveen, treedt op als juridisch adviseur van Moody's. Het Amerikaanse advocatenkantoor Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom is de lead counsel voor de kredietbeoordelaar. De deal wordt naar verwachting in het najaar afgerond. 

 

 

Gerelateerde artikelen