Modemerk Mexx weer in Nederlandse handen

Het Nederlandse modebedrijf RNF Holding heeft de rechten op het modemerk Mexx overgenomen. Het van oorsprong Nederlandse Mexx was sinds 2015 in handen van het Turkse Eroglu Holding. Dat maakten de betrokkenen bekend in een gezamenlijke verklaring, zonder financiƫle details prijs te geven.

De deal omvat het kledingmerk Mexx en de parfumlijn, maar gaat vooralsnog niet over de wereldwijd honderden winkels. Daarvan zijn er inclusief zogeheten shop-in-shops nog enkele tientallen in Nederland. Bij de overname van Mexx na een faillissement in 2015 door Eroglu werd het bedrijf al flink afgeslankt.

RNF wil de komende maanden gebruiken om concrete plannen met het merk uit te werken en wil daar in oktober pas mededelingen over doen, zo laat een woordvoerster weten. Dan wordt ook bekeken met welke partners, ook retailers, wordt doorgegaan.

Eroglu wil zich meer toeleggen op zijn kernactiviteiten en merken. Het bedrijf heeft onder de noemer Colin's en Loft nog zo'n 685 winkels in tien landen. RNF is eigenaar van Ferro Footwear en distributeur van sportkleding van Umbro.

 

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen