MKB-beschermheer Hans Biesheuvel opent Private Equity Summit

Hij is investeerder, ondernemer en beschermheer van het mkb. Een beter profiel voor de openingsspreker van het Private Equity Summit bestaat niet. Hans Biesheuvel!
Op woensdag 8 juni vindt het Private Equity Summit van de M&A Community plaats in het Rosarium, een event locatie aan de Zuidas. Het thema van dit jaar luidt: 'Hoe maakt private equity de BV Nederland sterker.' Op deze dag gaan investeerders, bankiers en advocaten op zoek naar hoe private equity van waarde kan zijn voor het bedrijfsleven.
 
 
In dat kader zijn we op zoek gegaan naar een juiste openingsspreker. Dat heeft even geduurd maar we hebben dus iemand gevonden. Hans Biesheuvel weet niet alleen hoe het is om zelf zowel ondernemer als investeerder te zijn, hij spreekt vanuit zijn rol als ONL-voorman ook dagelijks met andere mkb'ers. Als er iemand is die kan vertellen hoe private equity het mkb – de grootste bedrijfsgroep in Nederland – kan helpen dan is hij het.

  
Hans Biesheuvel – investeerder én ondernemer
 
Iedereen kent Hans Biesheuvel als voorvechter van het mkb. Dat deed hij eerst twee jaar als voorzitter van MKB-Nederland maar toen hij merkte dat bij deze sub-branchevereniging de hand van het overkoepelende VNO-NCW te machtig was en er bovendien een ambtelijke overlegcultuur heerste, richtte hij in 2013 zijn eigen ondernemersorganisatie op: Ondernemend Nederland (ONL).
 
ONL omschrijft zichzelf als een organisatie "die werkt vóór ondernemers en wordt gerund dóór ondernemers." Ook financiering is een belangrijk aandachtspunt bij ONL. Zo richtte het vorig jaar De Nieuwe Ondernemingsbank (DNOB) op, een platform dat kapitaalkrachtige rendementszoekers en kapitaalbehoefende mkb’ers bij elkaar brengt. 
 
Ook lobbyt de club van Biesheuvel met succes. Gisteren kwam het bericht naar buiten dat ONL het voor elkaar heeft gekregen dat de overheid volgend jaar 50 miljoen euro extra beschikbaar maakt voor startups in de vorm van financieringen en belastingkortingen.
 
Onmoeting met private equity
Dat Biesheuvel dingen gedaan krijgt, bleek al op jonge leeftijd. In 1988 begon hij een eigen onderneming in de techniek. Twee jaar later nam hij daarmee het bedrijf van zijn vader en grootvader – die allebei een eigen onderneming hadden – over en voegde deze samen.
 
Dat bedrijf werd zo’n groot succes dat Biesheuvel tien jaar later zijn eerste ontmoeting met private equity plaats had. “In 2000 kwam er een private-equityfonds dat het bedrijf wilde kopen,” zegt hij in een interview met Elsevier. “Ik wist niet eens wat dat was, private equity, dat moest ik aan mijn bankier vragen. Mijn directie was enthousiast, ik heb het bedrijf verkocht en ben weggegaan.”
 
Met het geld dat hij aan de verkoop verdiende, begon hij een eigen investeringsmaatschappij: Habest Holding. Sindsdien is Hans Biesheuvel ook private equity investeerder.
 
We zijn blij dat deze ondernemer, investeerder en mkb-boegbeeld de 8ste van juni het congres opent. Bent u ook benieuwd naar wat er speelt in het mkb? Waar ondernemers op dit moment behoefte aan hebben? En hoe private equity zijn rol in het mkb kan vergroten?
 
 
Gerelateerde artikelen