Minister Kamp en provincies willen top van PPG Industries niet ontvangen

Minister Henk Kamp van Economische Zaken en de voor economie verantwoordelijke provinciegedeputeerden hebben het bestuur van PPG Industries laten weten vrijdag niet beschikbaar te zijn voor een toelichting op de voorgenomen overname van AkzoNobel. Dit bevestigden woordvoerders van het ministerie en de provincie Gelderland vrijdag desgevraagd aan ABM Financial News.

De overheidsbestuurders volgen daarmee de weigering van AkzoNobel om met de topmannen van PPG Industries in gesprek te gaan over het voorstel tot overname van AkzoNobel voor een verhoogd bod van 90,00 euro per aandeel in een combinatie van contanten en aandelen PPG.
"We hebben PPG Industries laten weten dat een gesprek met minister Kamp niet voorzien was", zei woordvoerder Harald Hanemaaijer vrijdag desgevraagd tegen ABM Finacial News. Er vond wel een gesprek plaats met een "topambtenaar" van het ministerie, maar de woordvoerder wilde daar inhoudelijk geen commentaar op geven.

Provincies slaan uitnodiging top PPG Industries af
Ook de gedeputeerden van vier provincies hebben de uitnodiging van de top van PPG Industries voor een ontmoeting afgeslagen.
"Zolang AkzoNobel zelf geen besprekingen wil aangaan met PPG, vinden wij het niet gepast om wel met hen in gesprek te gaan", zei woordvoerder Michel Hulsink van gedeputeerde Michiel Scheffer van Economische Zaken van de provincie Gelderland. Hij sprak mede namens de provincies Groningen, Overijssel en Zuid-Holland, waar AkzoNobel ook grote vestigingen heeft. Het verf- en chemiebedrijf heeft 14 vestigingen in deze provincies waar ruim 5.000 mensen werken.

De gedupeerden van de provincies maken zich met name zorgen over het dreigende verdwijnen van werkgelegenheid en investeringen in kennis en onderzoek en in duurzaamheid, als het Amerikaanse bedrijf AkzoNobel overneemt. Daarom spraken de provincies zich op 20 maart in een gezamenlijk persbericht al uit tegen de overname van AkzoNobel door PPG Industries.

"We hebben PPG laten weten dat hun informatie op ambtelijk niveau welkom is, maar dat een gesprek van de topbestuurders van PPG met de gedeputeerden nu niet aan de orde is", lichtte Hulsink toe. PPG was vrijdag niet direct beschikbaar voor een reactie.

Een grote delegatie van PPG Industries onder leiding van CEO Michael McGarry en CFO Vincent Morales is donderdagen vrijdag in Nederland om de voorgenomen overname van AkzoNobel aan overheden, aandeelhouders en journalisten toe te lichten.

McGarry zei donderdag tegen journalisten "geschokt" te zijn dat AkzoNobel het verhoogde overnamebod van 90,00 euro per aandeel binnen 24 uur heeft afgewezen. PPG diende het verhoogde bod op 20 maart in, waarna AkzoNobel op 22 maart in een persbericht met de afwijzing naar buiten kwam.

Door: ABM Financial News

Lees ook: Lazard, HSBC, Goldman Sachs en De Brauw adviseren bij strijd om AkzoNobel

Gerelateerde artikelen