‘Mercedes verkoopt Russische autofabrikant aan staatsbedrijf’

De Duitsers willen de ophanden zijnde deal niet bevestigen. 

Het nieuws over een ophanden zijnde deal tussen Daimler, Mercedes en het Russische investeringsbedrijf Rostec komt van het Russische persbureau Tass. Dat citeerde Rostec-topman Sergey Chemezov over gesprekken die gaande zijn tussen zijn bedrijf en Mercedes-Benz over de Kamaz-aandelen. 

Mercedes-Benz AG, dat destijds Daimler AG was, nam in september 2021 een belang van vijftien procent in Kamaz over van Daimler Truck, met de bedoeling het terug te geven aan Daimler Truck nadat de truckmaker in december vorig jaar van de automaker was afgesplitst. Maar door de sancties tegen Rusland willen de Duitsers zich terugtrekken.

Daimler Truck en Mercedes-Benz willen de geruchten niet bevestigen dat ze hun aandeel in de Russische auto- en motorfabrikant Kamaz verkopen aan de Russisch bedrijf. Rostec, de beoogde koper, is een Russisch staatsbedrijf dat investeert in de techsector en strategische bedrijven. Rostec bezit reeds 49,9 procent van Kamaz.

"We kunnen het Tass-bericht niet bevestigen", zei een woordvoerder van Mercedes-Benz. "Voor zover wij weten zijn er geen gesprekken gaande met Rostec", voegde een woordvoerder van Daimler Truck eraan toe.

 

 

Gerelateerde artikelen