Mentha Capital investeert in Brownline

Investeringsmaatschappij Mentha Capital participeert de komende paar jaar in Brownline, een leverancier van boorgereedschap voor de horizontale boormarkt. Dat meldt de in Amsterdam gevestigde investeerder in een persbericht.

Het in 1998 opgerichte Brownline levert nauwkeurige boorapparatuur en bijbehorende diensten aan de zogeheten horizontale boormarkt, voornamelijk binnen de infrastructuur- en telecommunicatiesector.

Mentha Capital laat weten dat het de groeiambitiies van Brownline wil versnellen. "De oprichters van Brownline hebben onder hun merknaam Drillguide een zeer sterk productaanbod gecreëerd waarbij ze in krachtige oplossingen voorzien voor boorbedrijven over de hele wereld", aldus Gijs Botman, Managing Partner bij Mentha Capital. "Brownline is reeds marktleider in Nederland en België en in andere landen groeit haar aandeel. Er ligt een enorme kans om hier verder in te ontwikkelen.” De hoogte van de investering hebben beide partijen niet genoemd. 

Ook Brownline-oprichter Hans de Bruijn kijkt uit naar de samenwerking. "Samen met Mentha kunnen we de groei van onze technologie in nieuwe gebieden en industrieën een extra stimulans geven. Wij zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap ons gaat helpen bij het bereiken van onze ambitieuze doelstellingen", zegt de huidige topman. Brownline heeft twee hoofdvestigingen in het Zuid-Hollandse Meerkerk en drie locaties in de Canada, Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

 

Gerelateerde artikelen