M&A Community-partner Houthoff Buruma: sterk in M&A, litigation en herstructurering

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:58
Advocatenkantoor Houthoff Buruma is een vaste waarde in de Nederlandse M&A league tables en heeft ondanks de rustige markt in H1 2012 bij achttien M&A deals geadviseerd. Om scherper op M&A te adviseren werkt het kantoor met advocaten met een goed cijferbegrip en de nodige financieel-economische kennis. Als Silver Partner van de M&A Community is Houthoff Buruma een spin in het web van CEO’s, CFO’s en professionals in M&A, corporate finance en private equity.
Noot redactie MenA.nl: Op deze plek zullen de partners van de M&A Community zich de komende maanden voorstellen. Alle partners vind je op de partnerpagina
 
De partners van Houthoff Buruma hechten veel waarde aan veel ervaring en gespecialiseerde kennis. Ook als het economisch tij tegen zit blijven de grote dealmakers aan boord. “Wij hebben bewust gekozen om de topspecialisten te behouden”, zegt M&A partner Michiel Pannekoek. Het kantoor wil op ieder rechtsgebied specialisten hebben. Dit geldt voor de succesvolle litigation en herstructureringspraktijk, maar zeker ook voor de M&A praktijk.
Headhunters voor de M&A praktijk van Houthoff Buruma krijgen de opdracht om op zoek te gaan naar ‘advocaten die kunnen rekenen’.  Er wordt een grote waarde gehecht aan juristen met financieel-economische kennis. “In onze praktijk werken advocaten met een goed cijferbegrip. Veel van onze jongere medewerkers hebben kennis van corporate finance”, zegt M&A partner Jan-Paul van der Hoek. Ook de partners zelf hebben de nodige financieel-economische bagage. Zo is Eddie Meijer zijn loopbaan begonnen als belastinginspecteur en is Michiel Pannekoek geschoold in belastingrecht en bedrijfseconomie.
Spin in het web
Mede door een actieve rol als Silver Partner van de M&A Community is Houthoff Buruma een spin in het web van CEO’s, CFO’s en professionals in M&A, corporate finance en private equity. “We vinden het heel leuk om te participeren in de round table gesprekken tijdens de M&A Cafés”, zegt Van der Hoek. Naast de activiteiten binnen de M&A Community ontplooit Houthoff Buruma haar eigen initiatieven. “We komen regelmatig samen met investment bankers om kennis uit te wisselen”, zegt M&A partner Casper Banz. Hierbij spreken ze onder andere bankiers van ING, ABN AMRO en Lazard. Twee keer per jaar laat Houthoff Buruma zich van haar culturele kant zien. Dan gaan de partners met de executives van Nederland een avondje naar het Concertgebouw. 
Veel M&A deals van Houthoff Buruma komen van buitenlandse partijen. “We hebben een mooi internationaal netwerk”, zegt M&A partner Willem de Nijs Bik. Het kantoor werkt veel samen met internationale partijen en heeft onder andere een kantoor in New York en een China-team in Rotterdam. Chinese bedrijven zijn in opkomst in de Nederlandse en internationale M&A markt en worden belangrijker voor Houthoff Buruma. “Wij doen steeds meer deals voor Chinese partijen”, zegt M&A partner Michiel Wesseling. 
Ondanks een rustige M&A markt hebben de dealmakers van Houthoff Buruma dit jaar nog voldoende deals in de wacht kunnen slepen. Zo adviseerde het kantoor Doughty Hanson en Euroland Investments bij de miljardenverkoop van Norit en de C1000 franchisers bij de verkoop van meer dan 130 winkels aan Ahold en Coop. De advocaten adviseerden Brastec Technologies bij de overname van SAS. Ze waren betrokken bij de fusie tussen DHV en Royal Haskoning. Ook adviseerde Houthoff Buruma MerweOord bij de verkoop van een aandeel in Van Oord aan BAM. De volledige deallist is terug te vinden in de online M&A Database van MenA.nl.
Op onderstaande foto ziet u enkele sleutelfiguren uit de M&A praktijk van Houthoff Buruma.  
 
(V.l.n.r.) Jan-Paul van der Hoek, Willem de Nijs Bik, Michiel Pannekoek, Casper Banz, Eddie Meijer, Michiel Wesseling en Alexander Kaarls
 
Gerelateerde artikelen