M&A Community-partner Alvarez & Marsal: waarde toevoegen met hands-on kennis

Wij kunnen echte waarde toevoegen aan M&A transacties omdat onze mensen echt achter de knoppen van soortgelijke targets hebben gezeten”, zegt managing director Joop de Hoogh van Alvarez & Marsal (A&M). De specialist in M&A en herstructureringen hecht grote waarde aan hands-on kennis en ervaring en wil een actieve bijdrage leveren om deze kennis te delen. Dit is één van de redenen dat A&M partner is geworden van de M&A Community, het platform voor professionals werkzaam in M&A, private equity en corporate finance. “De M&A Community is een interessant platform om nieuwe contacten op te doen en kennis te kennis delen”, aldus De Hoogh.
“Veel partners van Alvarez & Marsal hebben bewezen ervaring als CEO of CFO in herstructureringstrajecten”, zegt De Hoogh. Praktijkervaring staat centraal in het businessmodel van A&M. Voorbeelden van bekende executives die voor A&M werken zijn Just Spee, Rob Schuyt en Brian Marsal. Spee leidt als CEO de financiële herstructurering van Endemol, Schuyt was lange tijd CFO bij autofabrikant Saab en Marsal is bekend geworden als CEO van Lehman-Brothers tijdens de miljardenherstructurering van de Amerikaanse bank Lehman Brothers. 
 
Concurrent big four  
Gezien de diensten die A&M wereldwijd levert is het kantoor een directe concurrent van de ‘big four’ KPMG, Deloitte, PwC en Ernst & Young. A&M adviseert onder andere bij herstructureringen, (internationale) fusies en overnames, forensich&dispuut onderzoek en geeft fiscaal advies. Het kantoor onderscheid zich met de vele partners die ervaring hebben als executive en met een andere organisatiestructuur. “Wij hebben wereldwijd één P&L. Het voordeel hiervan is dat je geen discussie hebt door welk team in welk land een transactie begeleid wordt, A&M kiest voor de beste adviseur voor de opdracht, onafhankelijk van waar deze man/vrouw woont. Wij hebben niet zoals bij onze concurrentie een financiële prikkel om een deal binnen ons lokale kantoor te houden. Als een Engelse collega beter een deal van mij kan doen, dan neemt hij het over.”
Het Amsterdamse kantoor van A&M staat onder leiding van Joop de Hoogh, Just Spee, Rob Schuyt, Michel Grummel en Tjeerd Krol. De Hoogh is het hoofd van de Benelux Transaction Advisory Group, Spee en Schuyt geven leiding aan de Restructuring Group en Grummel leidt samen met Krol de Dispute&Forensic analysis groep
Het Transaction Advisory team was afgelopen jaar bij meerdere M&A deals betrokken. Zij adviseerden onder andere oliehandelaar Vitol en private equity bedrijf AtlasInvest bij de overname van Zwitserse assets van Petroplus. Bij deze deal verzorgden A&M de financial en operational due diligence voor Vitol en AtlasInvest. Ook voorzag Amsterdamse team Damen Shipyards van financieel advies bij de overname van een grote Franse scheepswerf.
De leden van de M&A Community kunnen nog veel verwachten van de partners van A&M. “Wij delen onze inzichten graag met M&A professionals zoals investeerders. Voor hen is het van steeds groter belang om goed in te spelen op de verschuivingen in de markt, want de markt veranderd heel veel en heel snel.” 
 
Gerelateerde artikelen