Meltwater op overnamejacht

Softwarebedrijf Meltwater kondigde onlangs zijn vierde acquisitie in korte tijd aan met de overname van Algo. Het overgenomen bedrijf beheert een data-analyseplatform. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

Met de acquisitie versterkt Meltwater haar positie op het gebied van media analytics en externe inzichten die organisaties een competitief voordeel kunnen brengen. Algo’s platform analyseert miljoenen datapunten om trends en ontwikkelingen te ontwaren.

Meltwater is van oorsprong een Noors bedrijf dat zich sinds de oprichting in 2001 specialiseert in data-analyse. Het bedrijf heeft wereldwijd 56 kantoren. Nederlandse klanten worden bediend vanuit Amsterdam.

De overname van het in 2015 opgerichte Algo volgt op verschillende acquisities van Meltwater om de positie op het gebied van kunstmatige intelligentie te versterken. Meltwater verwierf recentelijk ook AI-media monitoring platform Wrapidity, Cosmify om grote datasets te analyseren en Encore Alerts, waarmee het machine learning toevoegde aan de technologieën van de organisatie.

 

 

Gerelateerde artikelen