Meld u nu aan voor M&A Forum Divesting

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:21
Op woensdag 6 april vindt eindelijk weer een echte, onvervalste live editie van het M&A Forum plaats!

Het M&A Forum is een absolute must voor iedere M&A professional. Tijdens de aankomende editie van 6 april, die plaats zal vinden in het DoubleTree Hilton Amsterdam Centraal Station, worden alle ins en outs over divesting besproken. Divesting verlegt de focus van een onderneming naar markten die op lange termijn een grotere kans bieden op het leveren van aandeelhouderswaarde. Door activiteiten af te stoten kan het management zich heroriënteren op strategische prioriteiten, complexiteit verminderen en de liquiditeit vergroten om kansen te pakken. 

Maar worden zij die ijverig hebben gesnoeid ook daadwerkelijk beloond met superieure aandeelhoudersrendementen? Zetten CEO's en CFO's deze desinvesteringen in als onderdeel van de langetermijnstrategie van het bedrijf of worden ze gedreven door financiële zorgen op korte termijn? Hoe komen deze beslissingen tot stand en welke impact heeft de juiste timing op de uitkomsten?  

Deze en andere vragen bespreken we aan de hand van casussen tijdens het M&A Forum van 6 april. Dealmakers, experts en executives presenteren hun inzichten en ervaringen. 

Enkele van de aanwezige experts / sprekers zijn: 

Stefan de Kruijf, Associate Partner bij EY-Parthenon 
Stefan leidt het carve-out team voor EY-Parthenon in Nederland en heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en realiseren van wereldwijde carve-outs, herstructureringen en bedrijfsstrategie. 

Prof. dr. Leen Paape, hoogleraar Corporate Governance bij Nyenrode 
Na bijna 10 jaar bestuurd te hebben op Nyenrode is hij nu nog drie dagen per week actief als hoogleraar Corporate Governance en Academic Director van de Board & Governance programma’s aldaar, waaronder het succesvolle commissarissenprogramma. Daarnaast is hij actief als toezichthouder bij diverse organisaties. Hij is een veelgevraagd spreker en heeft recent samen met Leo van de Voort het boek ‘Exit Fantoomtrots’ geschreven. 

 

Christiane van der Wateren, Head of Finance bij Philips Domestic Appliances
Christiane heeft 20 jaar relevante expertise in Financial Controlling, Business Modelling en Value Creation, Problem Solving, Planning & Analyse en M&A. Sinds 2015 werkte Christiane als Finance Lead van de afdeling Fusies, Overnames en Desinvesteringen bij Philips. 

Wilt u meer leren over divesting? Woensdag 6 april komen alle M&A professionals bij elkaar om te netwerken en in gesprek te gaan met de experts. U bent van harte welkom om aan te schuiven!

Dit evenement is exclusief voor leden van de M&A Community. Word hier lid.

Gerelateerde artikelen