Meerdere goedkeuringen voor fusie NN-Delta Lloyd

Verzekeraars NN Group (Nationale-Nederlanden) en Delta Lloyd hebben voor hun voorgenomen samensmelting groen licht gekregen van de Europese Commissie. Daarnaast hebben De Nederlandsche Bank (DNB), de Nationale Bank van Belgiƫ en de Europese Centrale Bank (ECB) verklaringen van geen bezwaar afgegeven voor de deal, zo maakten de bedrijven vrijdag bekend.

Delta Lloyd ging eind december akkoord met een overnamebod van 5,40 euro per aandeel van NN, dat daarmee in totaal 2,5 miljard euro overheeft voor het bedrijf. Aandeelhouders hebben tot en met deze vrijdag om hun stukken aan te bieden. De twee verzekeraars verwachten de deal in het tweede kwartaal af te ronden.

Eerder had de Autoriteit Consument & Markt (ACM) nog laten weten deze grote Nederlandse verzekeringsfusie zelf te willen onderzoeken. De Nederlandse toezichthouder had daarvoor een verzoek ingediend in Brussel. Bij een fusie tussen ondernemingen die samen een hoge omzet hebben, is het doorgaans echter aan de Europese Commissie om de gevolgen voor de concurrentie in kaart te brengen.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen