‘Mediq weer in de etalage’

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Advent zou zakenbanken Deutsche Bank en Evercore hebben ingehuurd om kopers te vinden voor Mediq, leverancier van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en zorgdiensten. Dit meldt Het Financieele Dagblad donderdag op basis van anonieme bronnen.

Volgens Het FD zou Advent het voormalige beursfonds alleen hebben willen verkopen aan strategische partijen. Deze zouden door te behalen synergievoordelen meer kunnen betalen. Inmiddels zouden echter ook enkele private-equitypartijen zijn uitgenodigd om een bod uit te brengen. Er zou gesproken woden met de strategische partijen McKesson en Cardinal Health. Daarnaast zou Advent om tafel zitten met investeerders CVC en Nordic Capital. De geraamde verkoopprijs zou 1,2 miljard euro bedragen.

Begin 2013 werd Mediq van de Amsterdamse beurs gehaald voor 819 miljoen euro. Sindsdien verkocht Mediq de apothekersactiviteiten, al wacht de overname van de Nederlandse apotheken door Brocacef Groep nog op goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.

Gerelateerde artikelen