Mediahuis vergroot aandeel in overnameprooi TMG

Het Vlaamse Mediahuis verkrijgt het aandelenbelang van Delta Lloyd in Telegraaf Media Groep (TMG) definitief. Dat bleek zondagavond.

Mediahuis oefende een recht uit tot levering van de aandelen. Het aandelenbelang van 11,24 procent van Delta Lloyd in TMG zal nu aan Mediahuis worden geleverd, waarmee een eerder gesloten overeenkomst definitief wordt. Samen met de aangekochte aandelen van een andere grote TMG-aandeelhouder, Navitas, heeft Mediahuis nu 17,94 procent van de aandelen TMG verworven.

Mediahuis en VP zijn over de helft van de aandelen
Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, kondigden eind vorig jaar aan TMG over te willen nemen. Ze hebben absolute zekerheid over 59,24 procent van de aandelen TMG.

Mediahuis en Delta Lloyd kwamen begin februari overeen dat Delta Lloyd haar aandelenbelang in TMG aan Mediahuis zou leveren voor voor een prijs van 5,25 euro per aandeel TMG. In het geval Mediahuis en VP Exploitatie een bod op de aandelen TMG tegen een hogere prijs gestand doen, krijgt Delta Lloyd alsnog het verschil tussen de biedprijs en voornoemd bedrag voor de aandelen. Onlangs verhoogden Mediahuis en VP Exploitatie het bod naar 5,90 euro per aandeel.

De twee partijen zullen voor 8 maart een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

De dealmakers van TMG, Mediahuis, VP Exploitatie en Talpa
Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy en Citigate First Financial adviseren TMG. De Raad van Commissarissen wordt bijgestaan door juridische adviseur Van Doorne en ontvangt het financiële consult van Rothschild

Bieder VP Exploitatie krijgt M&A-advies van Alantra, juridisch advies van De Brauw Blackstone Westbroek. Mediahuis krijgt advies van overnameadviseurs van ING en advocaten van Linklaters. Hill+Knowlton Strategies stippelt de communicatiestrategie uit voor VP Exploitatie en Mediahuis. Talpa Holding van John de Mol krijgt advies van de advocaten van Stibbe en zakenbank Bank of America Merrill Lynch

Bronnen: ANP en M&A Database
 

Gerelateerde artikelen