M&A-specialist Marktlink nu ook in München

De organisatie wil toe naar vijf vestigingen in Duitsland.

Marktlink opent een derde kantoor in Duitsland. De opening in München is het startschot voor meer nieuwe vestigingen in Duitsland de komende jaren. Het kantoor in München dient mede als toegangspoort tot het te openen Zwitserse kantoor. Eerder opende Marktlink al vestigingen in Düsseldorf en Hamburg

Het M&A-bedrijf heeft hiermee landelijke dekking bij onze Oosterburen. De keus voor München als nieuwe locatie is omdat de regio rond München, Augsburg, Neurenberg, Würzburg, Regensburg en Ingolstadt economisch sterk ontwikkeld is en de thuisbasis is van veel ondernemers. 

Fredrik Jonker, partner van Marktlink en coördinator van de groeistrategie in de DACH-regio, legt de motivatie uit: “We blijven een trend zien dat markten en bedrijven steeds internationaler opereren waardoor het belangrijk is om een internationale strategie te voeren. Met name in Duitsland zijn er enkele zeer sterke lokale bedrijven die internationaal toonaangevend zijn in hun specifieke markten.”

“Hiervoor willen we een landelijke dekking creëren met op termijn vijf kantoren. In de deelstaat Beieren bevinden zich een groot aantal middelgrote familiebedrijven en talrijke verborgen kampioenen. Het potentieel als markt voor M&A-activiteiten is navenant groot. Wij geloven dat we impact kunnen maken in Duitsland door laagdrempeligheid te creëren door ondernemers te bedienen met adviseurs die de lokale taal en cultuur kennen.”

De opening van het kantoor in München vindt plaats in het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Marktlink. Met 150 transacties en een nieuw hoogtepunt van 200 medewerkers was 2022 een nieuw recordjaar. Marktlink begeleidt doorgaans transacties met een waarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Het slagingspercentage voor deals is 95 procent na acceptatie van het exclusieve mandaat. Marktlink wil doorgroeien naar 250 medewerkers in 2023. 

 

Gerelateerde artikelen