Marskolonisten naar de beurs in Duitsland

Het Nederlandse ruimtevaartbedrijf Mars One krijgt een beursnotering in Frankfurt. Het in Amersfoort gevestigde bedrijf wil met de beursgang makkelijker kapitaal ophalen om missies naar Mars te bekostigen.

Mars One krijgt de beursnotering via een zogeheten omgekeerde overname. Het wordt daarvoor volledig overgenomen door het Zwitserse bedrijf InFin (Innovative Finance), dat al aan de beurs is genoteerd. InFin betaalt 87 miljoen euro aan nieuwe aandelen en verandert zijn naam in Mars One Ventures.

Volgens topman Bas Lansdorp helpt de beursnotering ook om meer aandacht te krijgen voor het doel van Mars One, namelijk het vestigen van een permanente, bewoonde basis op Mars. ,,Onze volgers wereldwijd krijgen hiermee de gelegenheid om mee te doen aan dit avontuur en om deelgenoot te worden van deze historische prestatie."

Mars Ons bestaat uit een non-profitorganisatie die een kolonie op mars wil stichten en een commercieel bedrijf voor missies naar de Rode Planeet. De eerste bemande vluchten – enkele reis – staan gepland voor 2026.

Gerelateerde artikelen