Marktlink attendeert MKB Fonds op IT-adviesbureau

De Amsterdamse participatiemaatschappij MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang verschaft in IT-consultancybureau Advisor ICT Solutions. Marktlink Fusies & Overnames bracht beide partijen in contact.

Het bedrijf in Mijdrecht werd in 1985 opgericht en realiseert een jaaromzet van circa 6 miljoen euro. Partnerships heeft de IT-consultancy met onder meer Apple, Cisco, KPN en Microsoft. 

Met zo'n vijftig man in dienst richt Advisor zich op MKB-bedrijven in Nederland die een slag maken in technologische ontwikkelingen op het gebied van internet, apps, big data en Internet of Thing (IoT). Tegelijkertijd presenteert het bedrijf zich als gesprekspartner voor ICT-beheer.  

Het samenbrengen van MKB Fonds en Advisor komt grotendeels op het conto van Marktlink Fusies & Overnames. Het IT-bedrijf zocht een investeerder en schakelde de hulp van de M&A-makelaar in.  

Futureproof Groep
Door de overname verwezenlijkt MKB Fonds haar ambitie om in de IT-sector mee te spelen. "De totale markt groeit doordat ICT voor bijna alle bedrijven een bedrijfskritisch proces is of wordt", onderbouwt Thomas Wals, directeur van MKB Fonds

MKB Fonds richtte eerder Futureproof op, een groep van ICT-ondernemingen die oplossingen voor zakelijke doeleinden aanbiedt in de Randstad. De Futureproof Groep voert een buy & build-strategie en wist al drie ondernemingen over te nemen: Joheco Automatisering, Ultra-X en De Computerwacht. Advisor wordt ook aan deze IT-portefeuille toevoegd. 

 

Gerelateerde artikelen