Marjolein Dieperink start als partner bij AKD

AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs heeft Marjolein Dieperink aangetrokken als advocaat-partner om de energiepraktijk verder uit te bouwen.

Managing partner Erwin Rademakers: “De energietransitie ​is in volle gang. Met de expertise en ervaring die Marjolein meebrengt, bouwen we AKD’s positie in de energiesector verder uit en spelen we in op de toenemende en complexere vraagstukken binnen deze branche.”

Marjolein Dieperink is advocaat en richt zich vooral vanuit bestuursrechtelijk perspectief op de energiesector. Zij heeft ruime ervaring met zon-, wind- en warmteprojecten en netwerken, onder meer op het gebied van subsidies, vergunningen, staatssteun en tendering. Marjolein treedt op voor zowel marktpartijen als overheden. Zo is zij onder meer betrokken geweest bij de wind-op-zeeprojecten voor grote energiebedrijven, buitenlandse investeerders en ontwikkelaars. 

Dieperink over haar komst naar AKD: “Om de energietransitie tot een succes te maken en zaken zoals de warmtetransitie, de Klimaatwet en de duurzame energieopwekking te realiseren, is het een vereiste dat de overheid en het bedrijfsleven nauw gaan samenwerken. Voor mij een perfecte basis om op de juridische ontwikkelingen in te spelen en bedrijven en overheden te adviseren.”

Voor haar komst naar AKD was Dieperink bij Houthoff counsel binnen het energieteam. Marjolein start op 14 mei.

 

 

 

Gerelateerde artikelen