Management koopt overnameadviseur CMC Consulting Group

Het management van CMC Consulting neemt in een management buy-out het bedrijf over. CMC Consulting is een M&A en strategieadviseur in gezondheidsheidzorg. Het bedrijf is nu in handen van drie directeuren. De MBO-managers financieren de deal volledig uit eigen zak.
De directeuren kopen het bedrijf van oprichters Gerhard en Claus Michelfelder. “In de afgelopen vijftien jaar hebben Gerhard en ik CMC ontwikkeld tot een internationale groep gespecialiseerd in strategie en M&A”, zegt Michelfelder. “We zijn er trots op de verantwoordelijkheid voor het bedrijf over te dragen aan jongere, dynamische managers met wie we in het verleden met veel plezier hebben samengewerkt en dat ook in de toekomst zullen blijven doen.”
Het nieuwe management team zal vanuit een Nederlandse holding de focus op advies voor internationale strategie en fusies en overnames in de farmaceutische sector en medical devices industrie verder aanscherpen en uitbouwen. “Ons doel is de groei van CMC te versnellen door internationaal talent aan ons te verbinden en kleinere bedrijven in bepaalde regio’s over te nemen”, zegt CEO Gabriele Brambilla. “Daarbij willen wij onze kennis en ervaring in specifieke sectoren van de healthcare gebruiken om onze dienstverlening op het gebied van strategie en fusies en overnames verder te versterken. Dankzij het leiderschap en de visie van onze oprichter Claus Michelfelder zijn we in staat geweest de afgelopen vier jaar internationaal snel te groeien. Nu is het doel de komende vijf jaar deze groei te verdubbelen.”
Fiscaal en juridisch adviseur HVK adviseert het MBO-team bij de implementatie van de deal. Het advies wordt geleid door partner Jan Willem Schenk.
Het nieuwe management team van CMC bestaat uit Gabriele Brambilla (Chief Executive Officer), Benjamin Chambon (Chief Operating Officer) en Ernst Elhorst (Chief Strategy Officer). Nico Schmidt-Weideman is tevens benoemd tot Managing Director van CMC’s activiteiten in Duitsland.
In de afgelopen vier jaar wist het bedrijf ondanks de economische crisis groei te realiseren. Naar eigen zeggen door de focus op healthcare. Nu het bedrijf voor een volgende fase van groei en ontwikkeling staat, dragen de huidige eigenaren met een management buy-out het eigendom volledig over aan het senior management van CMC.
CMC Consulting werd in 1999 opgericht door Claus en Gerhard Michelfelder en heeft sindsdien een track record opgebouwd van meer dan 180 M&A transacties en ruim 300 strategieopdrachten. Met vestigingen in negen landen in Europa, de Verenigde Staten en Azië, richt CMC zich op corporate development in de healthcare.
Gerelateerde artikelen