Main Mezzanine Capital verstrekt eerste mezzanine lening aan OnGuard

OnGuard, een leverancier van credit management software aan grote, internationale bedrijven, heeft ter financiering van haar internationale expansie een mezzanine lening aangetrokken bij Main Mezzanine Capital. De lening heeft een risicodragend karakter en is achtergesteld bij de huisbank.
Main Mezzanine Capital is onderdeel van Main Capital Partners, een investerings- en financieringsbedrijf, alsmede corporate finance adviseur, gericht op groeiende en winstgevende MKB bedrijven in Nederland. De funding van Main Mezzanine Capital wordt verzorgd door haar eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, family offices en (voormalige) ondernemers, die hun vermogen op rendabele wijze aan het werk zetten.
David Taylor, CEO en oprichter van OnGuard, heeft gekozen voor een mezzanine lening, omdat “wij nu zonder enige wijziging in de aandeelhouders setting en governance structuur onze solvabiliteit en liquiditeit versterken, zodat wij onze autonome internationale sterke groei kunnen continueren. Daarnaast kunnen wij versneld de ombouw van ons business model financieren van éénmalige licenties gevolgd door jaarlijkse maintenance fees naar een schaalbaar en terugkerend abonnementsmodel”.
Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner van Main Capital Partners, vult aan dat “steeds meer succesvolle software ondernemingen overstappen op dit abonnementsmodel ter verhoging van de recurring inkomsten, maar dat vergt versterking van het werkkapitaal. En wij willen dergelijke groeiambities graag financieren”.
OnGuard is gevestigd in Nederhorst den Berg, realiseert een winstgevende omzet van > € 7 miljoen, waarvan 75% jaarlijks terugkerend en biedt werk aan 75 medewerkers verdeeld over kantoren in vier landen, waaronder Engeland en Australië. De software van OnGuard wordt dagelijks gebruikt door meer dan 10.000 mensen in 850 bedrijven verdeeld over meer dan 40 landen.
Main Capital Partners is naast investeerder in software ondernemingen nu ook financier van Nederlandse MKB bedrijven, die graag verder willen en kunnen springen dan de krimpende ruimte die de meeste huisbanken biedt. Main Mezzanine Capital zal in de komende 2,5 jaar ca. € 20 miljoen verstrekken verspreid over 10 tot 15 leningen. De mezzanine lening aan OnGuard is de eerste van Main Mezzanine Capital.
 
Gerelateerde artikelen