Main Capital voegt Crotec toe aan Roxit

Softwareleverancier Roxit Groep neemt Crotec over. De acquisitie is een strategische keuze van Roxit Groep om haar positie in het domein van Ruimtelijke Ordening (RO) en het Geo-werkveld te versterken. De aandeelhouder achter Roxit is investeerder Main Capital.
De Roxit Groep heeft 100% van de Crotec-aandelen verworven maar het bedrijf blijft volgens het persbericht in grote mate zelfstandig opereren. Het is de tweede acquisitie door Roxit. Eerder kocht het it-bedrijf al Green Valley. Sinds vorig jaar zomer is Roxit in handen van Main Capital
 
“Crotec is een solide bedrijf met een stevige marktpositie op het gebied van ruimtelijke ordening en geo-informatie," zegt Rob Steneker, CEO van de Roxit Groep. "Hiermee versterken en verbreden we ons portfolio op die terreinen. Dit stelt ons in staat om te innoveren en in te spelen op de voortdurend veranderende behoeften van onze klanten.” 
 
Crotec zal in grote mate zelfstandig blijven opereren. Door de bundeling van producten, ervaring en kracht bieden de bedrijven in de Roxit Groep een completer portfolio op diverse terreinen in het overheidsdomein.
Een belangrijk uitgangspunt is volgens de partijen dat de bedrijven onder de Roxit Groep vanuit hun eigen specialisme blijven opereren en de klanten van Roxit, Green Valley en Crotec optimaal blijven bedienen op specifieke terreinen. Alle bedrijven opereren zelfstandig en de huidige directie van Crotec (André Sluyter en Matty Lakerveld) blijft aan het roer staan.
Gerelateerde artikelen