Main Capital opent vestiging in Duitsland

Main Capital Partners heeft deze maand een Duitse vestiging in Düsseldorf geopend. Met een aanwezigheid in de Duitse softwaremarkt, denkt Main Capital dat het haar softwarebedrijven die gehuisvest zijn in de Benelux, beter kan ondersteunen met hun groei in de DACH regio.
Ook kan de kennis, expertise en het netwerk van Main Capital makkelijker aangeboden worden aan software bedrijven in de DACH regio.  
 
Als een software-investeerder, heeft Main Capital een volledige focus op de software-industrie in de Benelux en Duitsland. Vorig jaar werd de Duitse Fintech software groep b+m Informatik aan haar portfolio toegevoegd en onlangs investeerde Main Capital in de zakelijke combinatie van EuroSystems en ABIT, gelegen in Meerbusch/Düsseldorf. Daarnaast werd het in Flensburg gehuisveste Daarwin geïntegreerd in SaaS healthcare portfolio bedrijf Regas.
 
Met de aanwezigheid van Main Capital in Duitsland kan een nog betere focus en kennis van de markt verkregen worden wat zorgt voor een ‘local touch’ voor de Duitse software bedrijven. 
Charly Zwemstra, Managing Partner bij Main Capital Partners: "De Duitse markt is de meest toonaangevende software markt in Europa, niet alleen in termen van binnenlandse omvang, maar ook in kwaliteit. Het is ons doel om Duitse software bedrijven te helpen groeien, ook internationaal, net zoals we dat hebben gedaan en nog steeds doen voor software bedrijven die in de Benelux gevestigd zijn. We zijn van plan om deze software bedrijven te ondersteunen door het uitwisselen van ervaring met business modellen, slimme partner strategieën en selectieve acquisities.”
Een team van vier investment professionals is op dit moment werkzaam op het kantoor in Düsseldorf. Het is een ervaren groep van mensen met een goede kennis van de markt en de Duitse (bedrijfs)cultuur. Ze zullen zich niet alleen richten op het interessante gebied rondom Düsseldorf, maar op het hele land. Naast Managing Partner Charly Zwemstra, zal het DACH kantoor worden geleid door senior investment team lid Sven van Berge Henegouwen. De verwachting is dat dit investeringsteam, net zoals het team gevestigd in Den Haag (Nederland), zal blijven groeien.
Ook gaat Main Capital verschillende evenementen in Duitsland organiseren. Charly Zwemstra: “In Nederland organiseren we een aantal succesvolle evenementen die gericht zijn op het samenbrengen van de leiders van de software industrie om te leren van en kennis en ervaring met elkaar te delen en om meer zichtbaarheid te krijgen voor dit belangrijke segment van de economie. We geloven dat we hetzelfde kunnen doen voor de Duitse software industrie.”
Naast het investeren in nieuwe software groepen, zal het Duitse team ook assistentie bieden aan de portfolio bedrijven in de Benelux op het gebied van buy-and-build strategieën in de DACH regio. Het doel is om sterkere, grotere en meer zichtbare software bedrijven te creëren in zowel de DACH regio als de Benelux. 
 
Gerelateerde artikelen