Main Capital koopt Nederlands softwarebedrijf via investeringsportefeuille

Buzzcapture, een softwarebedrijf uit Amsterdam, wordt overgenomen door OBI4wan, een portefeuille-onderneming van Main Capital. Dat maakte de investeringsmaatschappij dinsdagmiddag bekend.

Beide partijen zijn werkzaam in de software as a service (SaaS)-sector en bieden oplossingen aan voor social media monitoring en webcare. Door de overname bundelen de SaaS-ondernemingen data-activiteiten uit meer dan 20 miljoen online en social-databronnen voor klanten als Bol.com, ING en NS. 

Consolidatieslag
Main Capital nam OBI4wan halverwege 2016 op in zijn investeringsportefeuille. Sindsdien heeft het ambitieuze plannen ontvouwd om zowel nationaal als internationaal door te groeien. Charly Zwemstra, Managing Partner bij Haagse investeringsmaatschappij, voorziet een consolidatieslag in de groeiende SaaS-markt in de Benelux en de DACH-regio [Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland].

"Met het bundelen van de krachten van OBI4wan en Buzzcapture komt er een marktleider in de Benelux, en maakt OBI Group een grote stap om uit te groeien naar een leidende speler in Noordwest-Europa waarbij met name de DACH-markt onze aandacht heeft”, aldus Zwemstra. 

Ook OBI4wan claimt door de bundeling marktleider te worden in de Benelux. Het bedient tevens klanten in Frankrijk, Italië en Duitsland. Onlangs opende het Zaandamse softwarebedrijf een kantoor in Berlijn. 

 

Gerelateerde artikelen